Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Σε ξαναρωτώ!




Και έρχεται η στιγμή να κάνεις τον απολογισμό σου στη ζωή.
Και διαπιστώνεις πως δεν έκανες κάτι για να αλλάξεις τον κόσμο. Μα πως; Εδώ δεν προσπάθησες να αλλάξεις τον εαυτό σου, να τον κάνεις καλύτερο. Τον κόσμο θα άλλαζες;
Πόσταρες ολημερίς κι ολονυχτίς στο διαδίκτυο, έτρωγες με χρυσά κουτάλια, ξόδευες το χρόνο σου σε ανούσια ριάλιτι σόου, ξέπλενες τις αμαρτίες σου κάνοντας τη δωρεά σου στο κοντινότερο ίδρυμα.
Δούλευες, δούλευες… μα τελικά δούλευες τον εαυτό σου πως όλο αυτό θα κρατούσε… επτά ζωές!!!
Και συνέχισες να δουλεύεις, να αποταμιεύεις, να αγοράζεις, να σπαταλάς χρήμα και συναισθήματα στα νυχτομάγαζα και στις ταβέρνες με τα φαγητά. Φαγητά, πολλά φαγητά!!!
Και έφευγαν οι φίλοι σου κι έκλαιγες  δύο, τρεις, τέσσερις, μπορεί και πέντε ημέρες και μετά… ξανά και ξανά δουλειά, φαγητά, ριάλιτι!!!
Δεν ξύπνησες ούτε μία φορά από το λήθαργο που σου έφερε την αποχαύνωση. Ούτε μία!
Τώρα, κοιτάς τις ειδήσεις, τα σκοτωμένα μωρά του πολέμου, τους ασθενείς που φεύγουν από τα κρεβάτια των νοσοκομείων, την ξεραμένη γη από την ανομβρία, τους νέους που ερωτεύονται στις γωνιές, το σκυλί του γείτονα που λιάζεται και περιμένει… κι εσύ, εσύ τι έχεις να περιμένεις;
Κι εσύ, εσύ τι έχεις να περιμένεις; Σε ξαναρωτώ!
Δεν άλλαξες, δεν αλλάξαμε, δεν αλλάξανε!!!
Θυμήσου σαν παραδόσεις το πνεύμα σου και την ψυχή σου, πως αυτά τα άφησες νηστικά!


Στρατούλα Τραμουντάνη-Γκόγκα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.