Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γεώργιος Προκοπίου στο Στρασβούργο.





Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Στρασβούργο, συνάντηση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), την οποία φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και οι προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η περιοχή και εντός του 2018, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, της τρομοκρατίας και του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. 

Σε παρέμβασή του, ο κ. Προκοπίου ανέφερε πως η λεκάνη της Μεσογείου, και ιδιαίτερα η ανατολική περιοχή της, υποφέρει τα τελευταία χρόνια από πολύπλευρες συγκρούσεις, με πολλαπλές επιδράσεις για την περιοχή και ευρύτερα. Ιδιαίτερα η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, σημείωσε ο Κύπριος βουλευτής, παραμένει ένα σημαντικό και διογκούμενο άλυτο ζήτημα. Παρά την εμφανή αποδυνάμωση του ISIS, η κατάσταση στη Συρία παραμένει ασταθής και οι προοπτικές επιστροφής των Σύρων προσφύγων εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, λαμβάνοντας υπόψη την έκταση της καταστροφής σε ορισμένες περιοχές της χώρας. 

Η κρίση θα επιλυθεί μόνο όταν αποκατασταθούν η ειρήνη και η ασφάλεια στη Συρία και τη Λιβύη, αλλά και στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και οι άνθρωποι αρχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς για να παραμείνουν στις χώρες τους, υπογράμμισε ο κ. Προκοπίου. Σημείωσε δε πως είναι σημαντικό για τα κράτη μέλη της Συνέλευσης να έχουν λόγο στις εξελίξεις στην περιοχή και να διαδραματίσουν σταθεροποιητικό ρόλο. 

Τις τελευταίες μέρες, συνέχισε, είμαστε όλοι μάρτυρες της αναζωπύρωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, με την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα, τόνισε, καθώς, μόνο όταν περιοριστεί η βία, μπορεί να επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση στη Συρία. 

Η Κύπρος, συνέχισε, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης και των καλών σχέσεών της με όλα σχεδόν τα γειτονικά κράτη, εργάζεται για την προώθηση της ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή, ενεργώντας ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ο κ. Προκοπίου, η Κύπρος έχει καθιερώσει, μαζί με την Ελλάδα, τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο και το Ισραήλ.

Ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για συνένωση δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι γενεσιουργές αιτίες του εξτρεμισμού, της τρομοκρατίας και της βίας. Η Συνέλευση αυτή, πρόσθεσε καταλήγοντας, αποτελεί σημαντικό μέσο για την επίτευξη της πολυπόθητης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στην περιοχή.


Φωτογραφία: Αρχείο κ. Προκοπίου, Στρασβούργο - Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.