Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Στιγμές στο Μουσείο / Αγάπουν σε έξω ψυσιής

Αντλώντας έμπνευση από το ποίημα «Βούττημαν Ήλιου» του Δημήτρη Λιπέρτη, η εκδήλωση με τίτλο «Αγάπουν σε έξω ψυσιής…» διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 η ώρα 8:00 μ.μ. στο Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γνωστές προσωπικότητες θα στηρίξουν τη βραδιά, απαγγέλλοντας το δικό τους αγαπημένο ελληνικό ποίημα για τον έρωτα σε μια ατμοσφαιρική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιδρύματος.

Οι απαγγελίες θα συνοδεύονται από μελωδίες βιολιού ενώ θα προηγηθεί ενδιαφέρουσα παρουσίαση που αφορά στην εικονογράφηση του έρωτα στα αρχαιοελληνικά αγγεία από τη Δρ Ανθή Δίπλα με τίτλο «Η ομορφιά και το βλέμμα: το ξύπνημα του έρωτα στη γλώσσα των αρχαιοελληνικών αγγείων».



Συμμετέχοντες:

1. Aνθή Δίπλα / Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Σύμβουλος Καθηγήτρια, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

2. Πάνος Γιαννακού / Ποιητής

3. Γκλόρια Κασσιανίδου / Ιδιοκτήτρια Γκαλερύ Γκλόρια

4. Πόλυς Κυριάκου / Ποιητής, Στιχουργός

5. Μαρίνα Μαλένη / Θεατρολόγος, Επικοινωνιολόγος

6. Ανδρέας Μαυρογιάννης / Πρέσβης

7. Ελένη Ξένου / Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

8. Στέφανος Παντελίδης / Ποιητής

9. Σόλων Παπαχριστοδούλου / Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου

10. Όλγα Πιερίδου / Δημοσιογράφος

11.Σάββας Χριστοδουλίδης / Εικαστικός, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Frederick


>Στόχος της σειράς «Στιγμές στο Μουσείο» είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα δύο μουσεία του Ιδρύματος και δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία και αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των μουσείων. Μουσικές παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά θα λαμβάνουν χώρα στα μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.



__________________________________________


Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 20:00

Mουσείο Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη
Για πληροφορίες: 22128157

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.