Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, τα Public Cyprus και η Discover Greek Culture Culture οργανώνουν το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 10:30 λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη.
Η Αγία Νάπα ήταν από τα πιο αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο. Το μοναστήρι, το γραφικό λιμανάκι, οι ψαράδες που φωτογράφιζε, οι φίλοι που τον συντρόφευαν, ήταν οι πολύτιμες αναμνήσεις από τον τόπο που τον έκανε να δει το φως του ήλιου, το χρυσό δίχτυ, «που ένας μεγάλος άγγελος τραβά με τα δίχτυα των ψαράδων».
Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα και θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη, στο σημείο που βρίσκονταν τα παλιά καφενεία, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, στο μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, «παλικάρι δέντρο», όπως την ονόμασε, και τέλος στο λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε μαζί με τους αγαπημένους Κυπρίους φίλους του.
Μετά τον περίπατο οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν και πάλι στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή και τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους θα συζητήσουν για τον Γιώργο Σεφέρη, τα ταξίδια του στην Κύπρο και την ιδιαίτερη σχέση του με την Αγία Νάπα.
Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.