Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μετά το Καρναβάλι τι….;


Τελείωσαν οι εκλογές, πάει ο Άγιος Βαλεντίνος, πέρασε και το Καρναβάλι, η Καθαρά Δευτέρα, πετάξαμε και τον χαρταετό (τον πετούσαμε, που τον πετούσαμε…) και τώρα τι έπεται; Ειδικά τώρα με την Τουρκία να έχει γίνει η δεύτερη σκιά μας;


από τον Δημήτριο Γκόγκα

ΘέσηΝο 10:Οι εκλογές που πέρασαν. Όλη η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων αναφερότανε στην αλλαγή και το νέο, το διαφορετικό. Μα προπάντων στην σταθερότητα. Πάντα σεβασμός στην λαϊκή ετυμηγορία.
Θέση Νο 9:Του Αγίου Βαλεντίνου. Τι κουκλάκια πουλήθηκαν στην Κύπρο, ένας Θεός το ξέρει. Να  βλέπεις τρία μέτρα άνδρες να βγαίνουν από πολυκαταστήματα κρατώντας μπουλουκούθια μεγέθους αρκούδας και να αναρωτιέσαι γιατί θα πρέπει να προσεγγίζεις την ιλαρότητα για να εκφράσεις την αγάπη σου!
Θέση Νο 8:Το Καρναβάλι επί της Κύπρου. Κάπου ο καιρός τα χάλασε και κάπου ως συνήθως «…περνάμε καλά», «περνάμε σούπερ», «περνάμε  υπέροχα» Κάποια άλλη φράση ρε παιδιά. Α ξεχαστήκαμε «Τρέλλα, τρέλλα, τρέλλα…..» Και μη χειρότερα!
Θέση Νο 7:Τα κούλουμα, Η καθαρά Δευτέρα. Όχι πως θα την αφήναμε να περάσει έτσι. Ο ρεπόρτερ να ρωτά τα παιδιά, αν περνάνε καλά, τους μεγάλους αν κόψανε την «μούτην» και κάποιες τρελές και αλλοπαρμένες να χοροπηδάνε μπροστά στην κάμερα κάνοντας «πελάρες» Φυσικά ου φουκούδες με τα θαλασσινά δίνανε και παίρνανε. Οι «άπιστοι» για μια ακόμα φορά τσικνίσανε!
Θέση Νο 6:Ο χαρταετός : Είπαμε τον πετούσαμε που τον πετούσαμε. Τώρα και στην Αποκριάτικη έκδοση.

Θέση Νο 5:Το μη ευρεθέν ακόμα φυσικό αέριο. Με τόσο ντόρο γύρω, έχω την αίσθηση ότι δεν θα κάνει άλλο υπομονή. Θα σηκωθεί και θα φύγει από την Κυπριακή ΑΟΖ. Και τότε τι θα κάνουμε χωρίς Φυσικό άεριο;
Θέση Νο 4:Οι φίλοι μας. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι, Γερμανοί και Αμερικάνοι. Εκτός από κάποιες συμπαθείς δηλώσεις έχουμε την αίσθηση ότι σφυρίζουν «κλέφτικα» … Έτσι στο νου μου έρχεται η γνωστή παροιμία: Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;
Θέση Νο 3 :Οι εχθροί μας. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Που τους βρίσκεις που τους χάνεις πάντα μπροστά μας με την επιθετική τους συμπεριφορά, έτοιμοι ως άρπαγες, ως γύπες ως κοπρόσκυλα του πολέμου να εξαπολύσουν επίθεση. Έχουν γνώση οι φύλακες και θα πρέπει να ετοιμάσουν τα τσομπανόσκυλα για σθεναρή αντίσταση «πάσας νόσου και κάθε μαλακίας».
Θέση Νο 2: Η αδιαφορία και η αναισθησία μας. Εδώ ο κόσμος (η πατρίδα μας απειλείται ) και εμείς τρέχουμε να αγοράσουμε μάσκες. Μα θα πει κάποιος σοφός: Πάντα μάσκες φορούσαμε….



Θέση Νο 1:Η ψυχή μας! ΜολώνΛαβέ προς όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.