Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο χαρούπι με τίτλο:
«Κερατέα, ο μαύρος χρυσός της Κύπρου».
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανώγυρας (Λεμεσός) και, Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην Πύλη Αμμοχώστου (Λευκωσία).
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
20/1/2018-Λεμεσός
-Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Κερατέα: ο μαύρος χρυσός της Κύπρου», του Πασχάλη Παπαπέτρου,
-Ομιλία από την Μικροβιολόγο, Δρ. Κυριακή Ζαννέττου, με θέμα: «Η χαρουπιά σαν βότανο στη ζωή μας».
-Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Κερατέα: ο μαύρος χρυσός της Κύπρου», του Πασχάλη Παπαπέτρου,
-Ομιλία από την Μικροβιολόγο, Δρ. Κυριακή Ζαννέττου, με θέμα: «Η χαρουπιά σαν βότανο στη ζωή μας».
26/1/2018-Λευκωσία
-Φωτογραφική έκθεση για το χαρούπι, του Νίκου Αβρααμίδη,
-Επαναπροβολή ντοκιμαντέρ για το χαρούπι, του Πασχάλη Παπαπέτρου,
-Ομιλίες:
• από την Ιστορικό-Ερευνήτρια, Δρ. Ν. Παταπίου, με θέμα: «Ιστορικές πηγές για το χαρούπι»,
• από τον Δρ. Χημικό Μηχανικό στο ΠΚ (Τμήμα Χημείας), Δρ. Μ. Στυλιανού, με θέμα: «Προσδιορισμός μίκρο- και μάκρο-θρεπτικών συστατικών κυπριακών ποικιλιών χαρουπιών και σχετικών χαρουπο-προϊόντων»
• από την συνεργάτιδα αρχαιολόγο Ε. Λύμπουρα με θέμα: «Η σημασία του χαρουπιού για την Κύπρο από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα».
-Φωτογραφική έκθεση για το χαρούπι, του Νίκου Αβρααμίδη,
-Επαναπροβολή ντοκιμαντέρ για το χαρούπι, του Πασχάλη Παπαπέτρου,
-Ομιλίες:
• από την Ιστορικό-Ερευνήτρια, Δρ. Ν. Παταπίου, με θέμα: «Ιστορικές πηγές για το χαρούπι»,
• από τον Δρ. Χημικό Μηχανικό στο ΠΚ (Τμήμα Χημείας), Δρ. Μ. Στυλιανού, με θέμα: «Προσδιορισμός μίκρο- και μάκρο-θρεπτικών συστατικών κυπριακών ποικιλιών χαρουπιών και σχετικών χαρουπο-προϊόντων»
• από την συνεργάτιδα αρχαιολόγο Ε. Λύμπουρα με θέμα: «Η σημασία του χαρουπιού για την Κύπρο από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα».
-Έκθεση προϊόντων από παραγωγούς και γευσιγνωσία εδεσμάτων!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://bit.do/cyfoodmuseum-carob , 99295150
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://bit.do/cyfoodmuseum-carob , 99295150
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.