Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ

«ΑΨΙΝΘΙΟΝ = ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ»
Της Μαίης Σεβαστοπούλου
Τέσσερα νέα κορίτσια πεθαίνουν με θάνατο βίαιο. Συναντιούνται στο
επέκεινα όπου Θα βρίσκονται για πάντα. Προσπαθούν να γνωριστούν περιγράφοντας η καθεμιά τους τη δύσκολη ζωή τους και το σκληρό τους θάνατο. Ανάμεσα στους μονολόγους τους, διάλογοι που ελπίζουν να τις φέρουν πιο κοντά να νιώσουν τη ζεστασιά που δεν είχαν την τύχη να εισπράξουν όσο ζούσαν.
Ένα έργο που καταδεικνύει τα κενά της κλειστής επαρχιακής κοινωνίας, τη μη αποδοχή του Άλλου, τα ένοχα πάθη και τις συμφορές τους, την έλλειψη επικοινωνίας, στοργής, αγάπης, την επικράτηση του εγώ χωρίς να εκτιμηθούν οι παράπλευρες απώλειες. Τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται σε μια δύνη προσπαθώντας να γίνουν αποδεκτές από ένα κοινωνικό σύνολο. Όλες είναι βεβαρυμμένες από ένα σκοτεινό παρελθόν και όλες ζητούν την αποδοχή.
Τοποθετημένες σ΄ένα μεταφυσικό χώρο, μετά θάνατον ανακαλούν τη ζωή τους και τον επώδυνο άδικο θάνατό τους. Η παράσταση θα λάβει υπόψιν το μεταφυσικό στοιχείο της μεταθάνατον αφήγησης – εξομολόγησης των τεσσάρων ηρωίδων αλλά και την πραγματική σκληρή αλήθεια που περικλείουν οι αφηγήσεις τους. Μια παράσταση για ένα έργο ποιητικό και συνάμα σκληρό «ως Αψίνθιον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.