Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»



ΜΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ


Μετά τα πρόσφατα περιστατικά ενδοσχολικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, η θεατρική ομάδα «intraportas» ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει αυτό το ευαίσθητο θέμα, μέσω μιας εναλλακτικής μορφής εφηβικού θεάτρου. Μέσα στα πλαίσια του Δ.Δ.Κ. (Δράση – Δημιουργικότητα – Κοινωνική Προσφορά) η θεατρική ομάδα προτείνει την εφηβική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» με θέμα την ενδοσχολική βία.

Δύο επαγγελματίες ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη τρόπο και αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους μια περίπτωση ενδοσχολικής παρενόχλησης, προτείνοντας ταυτόχρονα, μέσα από την ιστορία, τρόπους αντιμετώπισής της. Ο Βίκτωρας, όπως και τόσα παιδιά, πέφτει θύμα και όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, η Μαρία που κι αυτή άθελά της συμμετείχε στο bullyingενάντια στον Βίκτωρα, κατανοεί τις πιθανές συνέπειες των πράξεών της και παίρνει την τολμηρή απόφαση να βοηθήσει τον Βίκτωρα. Τα δύο παιδιά γίνονται ομάδα και ο κύκλος της βίας σπάει.Η παράσταση θίγει επίσης μια βασική παράμετρο του φαινομένου,τη σημασία του παρατηρητή, θέλοντας να προβληματίσει ιδιαίτερα τα παιδιά που ενθαρρύνουν με την σιωπή τους τον σχολικό εκφοβισμό.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Κείμενο: Τάσος ΑγγελόπουλοςΘεατρική ομάδα IntraPortas
Σκηνοθετική επιμέλεια/ Παραγωγή: Ελένη Αναστασίου99818208

Ηθοποιοί: Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Νάγια Τ. Καρακώστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.