Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σοφία η μέλισσα, Η πρώτη της εμφάνιση

Η Σοφία η μέλισσα λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της βγήκε στους δρόμους και συνάντησε τους μικρούς της φίλους. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 οι συντελεστές της νέας παραγωγής του ΘΟΚ Σοφία η μέλισσα εμφανίστηκαν στη σκηνή του Nicosia Pop Up Festival και παρουσίασαν κάποια από τα τραγούδια τους στο νεαρό κοινό που βρισκόταν εκεί. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τη Σοφία, φωτογραφήθηκαν μαζί της, διασκέδασαν με τα τραγούδια της και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου που θα κάνει την πρώτη της σκηνική εμφάνιση στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ στις 10.30 το πρωί.  

Το έργο παρουσιάζεται σε παγκύπρια πρώτη και είναι βασισμένο στην έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει του Δημήτρη Μπασλάμ.


Για το έργο
Μια κυψέλη με 1450 μέλισσες εξαφανίστηκε στο Μεξικό! Η Σοφία, μια μικρή μέλισσα, αποφασίζει να λύσει το μυστήριο. Και πολύ γρήγορα θα μάθει πως η λύση για όλα τα μυστήρια κρύβεται σε μια λέξη: την επιστήμη.

Ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Μπασλάμ μας συστήνει τη Σοφία, μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει, σε μια περιπέτεια γνώσης και αγάπης για την επιστήμη. Τα υπέροχα τραγούδια του θα συνοδέψουν το τρυφερό αυτό παραμύθι, με μια ομάδα μουσικών και νέων ηθοποιών που θα συστήσουν τη φιλομαθή Σοφία σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού στους χώρους του σχολείου.

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Μουσική - Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνικά - Κοστούμια - Κούκλες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Παίζουν: Σαββίνα Γεωργίου, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος
Μουσικοί στη σκηνή: Στέφανος Κουτέλης, Γιάννης Κουτής

 
Παραστάσεις
Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Επίσημη πρώτη: Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 10.30
και κάθε Κυριακή, 10.30 και 12.00
Λάρνακα



Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 15.00 και 16.30

Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 15.00 και 16.30

Πληροφορίες/Εισιτήρια
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.