Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Το τοπ- τεν της εβδομάδας / 8 Ιανουαρίου 2018


(ακόμα 358 ημέρες για να γεννηθεί ξανά η ελπίδα)


Ο γλυκόπικρος δεκάλογος του Σκαλιώτη!

από το Δημήτριο Γκόγκα

Διαψεύστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες ότι όλα θα αλλάξουν με την έλευση του 2018. Μόλις 7 ημέρες πέρασαν και οι πόλεμοι συνεχίζονται (όχι που θα σταματούσαν), η πείνα θερίζει σε πολλές χώρες ακόμα και σε χώρες  που ο πλούτος περισεύει, οι ίντριγκες μεσουρανούν, η υποκρισία και το ψέμα κυριαρχεί όπως και οι συνεχείς απειλές για μια ενδεχόμενη ορατή πλέον πυρηνική καταστροφή. 


Και εμείς εδώ στη Κύπρο ειδικά στη Λάρνακα, θα κάνουμε ένα γύρο με το καλοδιατηρημένο αμάξι μας την παραλιακή Λεωφόρο των Φοινικούδων (Αθηνών λέγεται) για να διαπιστώσουμε, οδηγώντας με 10 χλμ την ώρα= μόλις που τσουλά το αμάξι, κωλύοντας την κυκλοφορία, μα αδιαφορώντας,  διότι: ε μας κόφτει! για να διαπιστώσουμε τονίζω: ότι τόσο τα καταστήματα και τα καφέ αυτού του δρόμου είναι στη θέση τους, όσο και οι Φοίνικες! Και τούτο επί καθημερινής βάσεως!

Ας δούμε λοιπόν τι είδαμε, ακούσαμε, αφού διώξαμε τα τηλεοπτικά προγράμματα, τη φωτισμένη μπάλα και την Κίνηση Πολιτών Larnaca Rights. 
Βρίσκονται κάποιες θέσεις πιο κάτω…

ΣτοΝο10(θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ) συνεχίζουν και παραμένουνγια ένα μήνα τώρα οι Φιλόζωοι αλλά και οι ζωόφιλοι της Πόλης. Και πώς να μην είναι όταν συμβαίνουν αλόγιστα πράγματα. Παραλιακή οδός, δύο κύριοι τρέχουν και καλά κάνουν για να διατηρήσουν το ευλύγιστο κορμί τους. Ο ένας έχει δεμένο, το μικρό του σκυλάκι, στο χέρι και τρέχει – τρέχει, ενώ το σκυλάκι προσπαθεί να ακολουθήσει με δυσκολία το διασκελισμό του. Ο άλλος έχει δέσει το σκυλάκι του στην σέλα του ποδηλάτου και επιμένει το σκυλάκι να τρέχει όσο και το ποδήλατο. Δεν κατανοούν ότι έτσι το σκυλάκι δεν αθλείται αλλά καταπονείται; Έχω την αίσθηση πως όχι!

Στο Νο9 και πάλι τα ΜΜΕ της Κύπρου μας για την «αντικειμενική», «ισότιμη και  ισομερή» παρουσίαση των θέσεων των 9 υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως είναι γνωστό υποψήφιοι είναι οι  : Χάρης Αριστείδου, ο Χρηστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου, Μιχάλης Μηνά, Χρίστος Χρήστου (Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(ΕΛΑΜ) , Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος (Πρόεδρος του ΔΗΚΟ),  Γιώργος Λιλλήκας (Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών), και ο Νίκος Αναστασιάδης (νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας). Αλήθεια ποιες θέσεις υποψηφίων γνωρίζετε και ποιες όχι; Κουίζ!
 

Μια θέση πιο κάτω και στο Νο8 από το 7 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε καταστήματα που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως. Ειδικά εκείνοι που δικαιολογούν, με τον φόβο των Ιουδαίων κάθε υποχώρηση του εργαζομένου ως αναγκαία για να υπάρχει δουλειά, έστω με αυτές τις πενιχρές απολαβές. Έτσι η κα Ανδρούλα που ξεμένει από ψωμί, μπορεί να πετάγεται άφοβα στις 2 τα μεσάνυχτα στους φούρνους. Δεν θα την ενοχλήσει κανείς από τούτη την καθημερινή συνήθειά της. Φυσικά εάν η ίδια εργαζότανε θα ήθελε να τηρείται άλλος νόμος και άλλη τάξη!

Στην επόμενη θέση Νο7 και μία θέση πιο πάνω: Η εταιρεία Quality group που συνεχίζει και μας ενημερώνει ότι το τέλος των 2 ευρώ που πληρώνουν οι πολίτες για παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους σε κεντρικό πάρκινγκ της πόλης θα πηγαίνει υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας. Μας εξιτάρει το γεγονός αυτό αλλά δεν μας παραξενεύει. Πάντα η ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν ένα βήμα μπροστά από το βολεμένο δημόσιο!

Νο6.Η καταναλωτική μανία των Σκαλιωτών. Είναι υπόσχεση και πλέον υποχρέωση κάθε Κυριακή και σχόλη να παίρνουμε τις οικογένειές μας και να τρέχουμε στα πολυκαταστήματα και τα supermarket γιατί ως γνωστόν τόσο μεγάλα που είναι, κάνεις και μία ώρα να τα περπατήσεις και γεμίζεις και το πρόγραμμά σου. Έχεις γλυτώσει δε τη γκρίνια γυναίκας και παιδιών. Άσε  που μορφώνεσαι βλέποντας τους κωδικούς των σώβρακων και των στριγκ, ενώ γίνεσαι καθηγητής της διατροφής μαθαίνοντας τις θερμίδες που έχουν οι σοκολάτες και τα γαριδάκια!

Νο5.Οι άπειρες διαφημιστικές πινακίδες που παραμένουν στις κολόνες, στα δένδρα, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ακόμα και όταν παρέλθει ο χρόνος του διαφημιστικού προϊόντος που προβάλλουν και η απάθεια, αδράνεια της κάθε αρμόδιας αρχής, να επιβάλλουν την αρμόζουσα τάξη και να βάλουν τέλος σε ένα θέμα που αισθητικά προσβάλλει κάθε νοήμων δημότη και πολίτη.

Νο 4.Ο Σκαλιώτης θεατής σε κινηματογράφο! Εάν δεν μιλήσει στο κινητό, εάν δεν φάει το ποκ- κορν με ήχο, εάν δεν μετακινηθεί τουλάχιστον δυο – τρεις φορές θεωρώντας την κάθε θέση ακατάλληλη, εάν δεν μιλήσει με τον κουμπάρο και την κουμπάρα, είναι αλήθεια δεν μπορεί. Και όταν τελειώσει το έργο, μένει με την απορία του τι παρακολούθησε!

Στο Νοθα στηλιτεύουμε και πάλι την οδική συμπεριφορά μας. Το παιδί όχι αερόσακο, το σκυλί στο πίσω κάθισμα, το χάμπουργκερ όταν σταματήσουμε, το κινητό κλειστό ή σε αδράνεια και αγκαλιές όταν κατεβούμε. Δεν θα μας χωρίσει ο σύντροφος επειδή δεν τον φιλήσαμε όταν οδηγούμε στην εθνική!

Στο Νοκατέβηκαν οι πονηροί λήπτες επιδομάτων! Όπως είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα το κράτος πρόνοιας μεριμνά για το καλύτερο αλλά μάλλον πρέπει να κάνει επανελέγχους και ξαφνικούς εφόδους. Τότε μόνο θα απαντηθεί το ερώτημα πως ο Άντρος και η Αντρούλα με 700 ευρώ εισόδημα, μπορούν και κάνουν κάθε μήνα ταξίδια στας Ευρώπας! Εκτός και αν τα ταξίδια αυτά επιχορηγούνται και «σπονσονάρονται» καθώς τόσο ο Άνδρος όσο και η Ανδρούλα έχουν ωραία μάτια. Τρομάρα μας!


Και στο Νο1 εκτάκτως η υποκρισία της Κοινωνίας. Υποκρισία σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας δραστηριότητας με το χαμόγελο να έχει αγκυλωθεί στα μάγουλα. Τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω. Ζητώ συγχώρεση και συγνώμη αλλά θα επικαλεστώ τον  αείμνηστο Μικελίδη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.