Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

"Επαγγέλματα" εν μέσω Πανδημίας που μας «ταλαιπώρησαν» και μας… "ταλαιπωρούν".



Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Πολιτικοί: Οι πολιτικοί που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η πίστη τους στην υπηρέτηση της «τέχνης της Πολιτικής» απαιτεί πολύ… τεχνική. Με την στάση τους τόνισαν πώς να λες την μισή αλήθεια, θέλει και θάρρος αλλά κυρίως θράσος. Με επικίνδυνα αντανακλαστικά όσο αφορά στην υπηρέτηση του μέσου πολίτη, μάλλον δεν πρόσεξαν και δεν προσέχουν την ιστορία. Προφανώς και κανείς,  όχι μόνο δεν διαθέτει το μέγεθος εκείνο του πολιτικού αλλά και του ηγέτη που δεν τον ενδιαφέρει να παραμείνει ως μια σημαντική κουκίδα στην Ιστορία. Μικροί ως προς το μέγεθος της επιρροής τους, μικρότατοι ως προς το μέγεθος της διασποράς του πανικού και του φόβου. Όπως όμως και το λαλούσαν: "Μαζί θα το ξεπεράσουμε". Τρομάρα τους!!!

Επιδημιολόγοι: Τους ξέραμε απλώς ως επάγγελμα και ήρθαν για να μείνουν. Σχεδόν ακάλεστοι. Οι καθημερινές αναφορές τους κατά τις έξη το απόγευμα, χωρίς καφέ και κουλουράκι, ήταν το ημερήσιο κέρασμά τους. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι πέντε το λαδόξυδο. Και δώσ' του να βαφτίζουν νεκρούς εν μέσω πανδημίας. Και δώσ' του να μας ανακαλύπτουν νέες λέξεις που ζηλεύει και ο Μπαμπινιώτης. Α- συμπτωματικός, λέει. Δηλαδή έχεις όλα τα συμπτώματα αλλά δεν θα νοσήσεις, δεν θα αρρωστήσεις βρε αδελφέ, αλλά θα γυρνάς ως την άδικη κατάρα, πότε από δω και πότε από κει, με δική σου τουαλέτα στο σπίτι και το πιάτο με το φαγητό έξω από την πόρτα του δωματίου σου. Βασιλιάς φίλε, βασιλιάς. Το θέμα είναι εκτός του ότι σε κάθε χώρα θα αμειφτούν για τις πολύτιμες με αρκετά ριαλούδια, με τη φόρα που πήραν κάθε αρρώστια θα την βαφτίζουν πανδημία και θα μας κάτσουν όχι μόνο στο σβέρκο αλλά και στα πάνελ της τηλεόρασης και άντε να τους ξεκολλήσεις. Τελικά τα πέντελεπτά δημοσιότητας ποτέ δεν είναι αρκετά.

Συνομωσιολόγοι: Διάσπαρτοι, ειδικά στο διαδίκτυο. Στην αρχή της Πανδημίας τους δόθηκε βήμα αλλά σιγά- σιγά, μην πω δια μαγείας, εξαφανίστηκαν από παντού. Έμειναν μόνο στο διάστημα. Σε πολλά ακούγονταν αρεστοί σε κάποια άλλα μάλλον πελάρες λέγανε. Κάπου στη μέση η αλήθεια. Αυτή που την ανακάλυψαν οι πολιτικοί όλου του κόσμου και την κρύβουν στα παντελόνια που φορούν. Με βάση τα λόγια των συνομωσιολόγων φταίνε οι κίτρινοι άνθρωποι που θέλουν να κατακτήσουν επιτέλους τον κόσμο όλο, ίσως πάλι να φταίνε οι αμερικάνοι που θέλανε να διακόψουν τις σχέσεις με την Κίνα και έπρεπε να βρούνε δυνατές αφορμές και αιτίες, φταίνε μάλλον οι ευρωπαίοι που τα έχουν με τους Ασιάτες, που τα βρήκαν με τους Ρώσους, που θέλουν να εκδικηθούν τους μαύρους μετανάστες, μάλλον φταίνε και αυτοί οι τελευταίοι που κανείς δεν τους κάλεσε και όποια πέτρα πλέον και να σηκώσεις είναι εκεί.  Οι συνομωσιολόγοι φορούν κατά βάση κουστούμι χωρίς γραβάτα.

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής: Δηλαδή όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που από την αρχή ρίχτηκαν στην μάχη της καταπολέμησης της πανδημίας. Προσέξτε δεν υπάρχει ούτε β΄ ούτε γ΄ γραμμή. Ούτε μετόπισθεν. Μόνο α΄ γραμμή. Τουτέστιν άμα πεθάνεις στο καθήκον γίνεσαι ήρωας και άγαλμα στην πλατεία ελευθερίας. Οι άνθρωποι όντως αν αποδεχτούμε την σφοδρότητα του ιού, κινδύνευαν άμεσα κάθε μέρα. Όταν όμως διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του περιβάλλοντος που εργάζονταν, έπεσαν και κάτι ψιλές από τα σεβαστά όργανα της τάξης και μην τους είδατε. Ξανά κλειστήκανε στην κόσμο τους. Τους ευχαριστούμε για όλα, πέραν της καυστικότητας των σχολίων.

Οι Δημοσιογράφοι της κακιάς μας ώρας: Όλα τα μαχαιρώνουν, όλα τα μαγειρεύουν. Ασήμαντοι μπροστά στην δυναμική των ειδήσεων, των εξελίξεων, των γεγονότων και της διαμορφωθείσας κατάστασης. Ασήμαντοι στην ανάλυση των ειδήσεων. Ασήμαντοι στην μετάδοση της ουσίας. Πρόσεχαν περισσότερο το κουνούπι και όχι την Καμήλα. Μετέδιδαν τόσες ασήμαντες καθημερινά ειδήσεις που μάλλον θα έπρεπε να λέγονται ασημαντογράφοι. Τετριμμένες φράσεις, επαναλαμβανόμενες ειδήσεις, άκομψοι σχολιασμοί, ειρωνεία για όσους είχαν διαφορετική άποψη, πιστοί στην εξουσία, τσιράκια μιας άλλης σχολής, δεκανίκια της απόλυτης υπηρέτησης του φόβου. Πρώτα ο πολίτης κραυγάζανε, μα το βήμα που του δίνανε ήταν και είναι το βήμα του εξευτελισμού. Γραμματείς και Φαρισαίοι χωρίς αρχή , μέση και τέλος. Αναντικατάστατοι σκελετοί μιας υστερικής κοινωνίας που αντέχει κάθε μεταδιδόμενο νόσημα. Και μην δούνε κανένα χωρίς μάσκα και γάντια, θα τον δικάσουν αυτοστιγμεί. Και η ποινή;: δημόσιος εξευτελισμός!Αναντικατάστατοι... μιας υστερικής κοινωνίας που αντέχει κάθε μεταδιδόμενο νόσημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.