Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.


Η ΕΔΕΚ τιμά και φέτος τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Τα φρικιαστικά εγκλήματα των Τούρκων με αποκορύφωμα την δολοφονία πέραν των 300.000 Ελλήνων του Πόντου σηματοδότησαν την απαρχή μίας οργανωμένης και μεθοδευμένης γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που ξεκίνησε με τον Ποντιακό Ελληνισμό, συνεχίστηκε με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης και κορυφώθηκε κατά του Ελληνισμού της Κύπρου. 
Παρόλο που πέρασε περισσότερος από ένας αιώνας από τη γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου, ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση δεν έχει τελειώσει. Πρωτοστάτης σε αυτόν τον αγώνα υπήρξε από το 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου με την κατάθεση πρότασης νόμου και την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων».
Για την ΕΔΕΚ η 19η Μαΐου επιβάλλει την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της τουρκικής κτηνωδίας και τη συνέχιση του αγώνα για επιβολή παραδειγματικών κυρώσεων στην Τουρκία για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει πράξει.
Ως Κυπριακή Δημοκρατία με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων επαναλαμβάνουμε ότι συντονισμένα και συντεταγμένα θα πρέπει να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς άμυνας (σε πολιτικό, στρατιωτικό, γεωπολιτικό επίπεδο) έναντι του τουρκικού επεκτατισμού που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κρατική υπόσταση της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.