Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Τα Παιδιά Τραγουδούν για την Επόμενη Μέρα της Πανδημίας. Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και της ομάδας των Δράσεων 2019-2020 «Νέος σε έρημο νησί» με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.



Η νέα κατάσταση πραγμάτων που επέφερε η πανδημία του Covid-19 κλυδώνισε τον κόσμο και υποχρέωσε την ανθρωπότητα να επανεξετάσει τις αξίες και προτεραιότητές της. Η υγεία, η ασφάλεια, η παγκόσμια οικονομία μπήκαν σε μια νέα φάση. Και τα παιδιά, οι έφηβοι; Ποια είναι άραγε τα συναισθήματά τους και ποιες οι απόψεις τους σε αυτό που βιώνουμε; Κρύφτηκαν απλώς πίσω από την ανισορροπία που προκάλεσε η διαταραγμένη καθημερινότητα και περίμεναν υπομονετικά μέχρι να περάσει η τρικυμία; Παρέμειναν αμέτοχοι θεατές και συμπαραστάτες των ενηλίκων ή έδρασαν ως συμμέτοχοιστις προσπάθειες περιορισμού και καταπολέμησης του ιού και εκφραστές της ανήσυχης εποχής μας;

Στο πλαίσιο των Δράσεων 2019-2020: «Νέος σε έρημο νησί» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, δεκαεπτά έφηβοι της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, «συναντήθηκαν» διαδικτυακά με ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι κι αντιμετώπισαν τις συνθήκες του περιορισμού μέσα από τη δημιουργικότητα. Έμαθαν να γράφουν στίχους για να αποτυπώσουν σ’ ένα τραγούδι τη δική τους οπτική. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο δημιουργικά έδωσαν στο τραγούδι τους εικόνα, έφτιαξαν το δικό τους μουσικό βίντεο. Τα μηνύματατων παιδιών ηχηρά, μας υπενθυμίζουν ότι το παιδί έχει λόγο, είναι εδώ και δεν υπάρχει μόνο μέσα από το βλέμμα των ενηλίκων. Οι έφηβοι αντίκρισαν με υπευθυνότητα τις δυσκολίες και τόλμησαν να φανταστούν τον κόσμο μετά τη λήξη της πανδημίας, όσοπολύχρωμο και αισιόδοξο θα ήθελαν να είναι.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιούσυγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για τη συμμετοχή και τη δημιουργία τους.

Συμμετέχουν:Στυλιανή Χριστοφή, Θεοφανία Τοφινή, Παράσχος Θεοφάνους, Δημήτρης Κανάρη, Κωνσταντίνα Γεωργίου, Φλωρεντίνα Αφεντικού, Μαρία Καΐλη, Χάρις Κωνσταντίνου, Κάλια Θεμιστοκλέους, Τζαμίλα Ελ Σαΐντ, Κωνσταντίνος Νικολάου, ΡάχμαΑλοακίλη, Ευτυχία Μιχαήλ, ΑράξιαΑρατζιάν, Νόσα Φίκρη, Χρίστος Παρμάκκης ,Δήμητρα Δράκου.

Δείτε το μουσικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Σχεδιασμός προγράμματος: Ελένη Μολέσκη
Συντονισμός: Ελένη Μολέσκη, Γιάννης Καραούλης, Ειρήνη Ανδρέου
Καθοδήγηση στην συγγραφή των στίχων και επιμέλεια: Σταύρος Σταύρου
Μουσική Σύνθεση: Χριστίνα Γεωργίου
Videoediting: Γιάννης Καραούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.