Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Μαργαρίτα Λοΐζου: "Ακόμη και μέσα στην καραντίνα θα χαρακτήριζα τη Μαργαρίτα τυχερή'.

Το διαδικτυακό περιοδικό apopsi-la, δημοσιεύει απόψεις με θέμα ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!! Φιλοξενεί σήμερα την ηθοποίο Μαργαρίτα Λοΐζου.


Για τις μέρες που ζούμε..
"Αυτό που μου λείπει είναι η βιταμίνη D. Μόνο αυτό θα έλεγα. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω σαν θείο δώρο, την υγειά μου, γιατί υπήρξα τυχερή να μη βρεθώ στη λίστα των ασθενών του Covid-19, ακόμη και να μου λείπει μια βόλτα στα μαγαζιά, ο καφές με τις φίλες μου, η κοινωνικοποίηση, όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στην υγεία και την αξία της ζωής.
Στην Κύπρο νομίζω σταθήκαμε τυχεροί. Λάβαμε μέτρα εγκαίρως. Οικονομικά πιθανόν να πληγούμε. Ειδικά οι άνθρωποι των τεχνών δεν περιλαμβάνονται πουθενά, σε καμία πρόνοια. Παντελής αδράνεια για το κόσμο του θεάτρου. Όμως και πάλι ως νησί, μας θεωρώ τυχερούς.
Η σκέψη μου κάποτε τρέχει… στους εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους που έφυγαν αβοήθητοι στην Ισπανία, στις τριτοκοσμικές χώρες που ο κορωνοϊός θερίζει και που οι κυβερνήσεις το αποκρύπτουν, σε όλα παγκοσμίως, τα καθημερινά τριψήφια θύματα αυτού του αόρατου εχθρού, στο προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων ολόκληρου του πλανήτη, αλλά και της χώρας μας γιατί εκεί εργάζονται συγγενείς, φίλοι από γιατρούς μέχρι υπεύθυνους καθαριότητας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, πρέπει να παρελάσουν μπροστά μας και να τους δώσουμε παρατεταμένα ένα μεγάλο χειροκρότημα.
Ακόμη και μέσα στην καραντίνα θα χαρακτήριζα τη Μαργαρίτα τυχερή, γιατί ζει μέσα στη θαλπωρή μιας αγαπημένης οικογένειας. Μέσω του πολύτιμου διαδικτύου άνοιξαν νέοι δρόμοι για μένα, γνώρισα νέους ανθρώπους, έστω και μέσα από κλειστούς τοίχους. Αν το πνεύμα του ανθρώπου είναι ισχυρό, τίποτα δεν μπορεί να τον καθηλώσει. Τα όνειρα και η υλοποίηση τους, μπορούν να συμβούν μέσα σε τέσσερις τοίχους αν με τη φαντασία σου και τη δημιουργικότητα σου, τους δρασκελάς.
Αυτό που έπεισα τον εαυτό μου να κρατήσει είναι τις υπόλοιπες δημιουργικές του ιδέες για πιο μετά, σε περίπτωση που χρειαστεί να καθίσουμε σπίτι λίγο παραπάνω απ’ ότι υπολογίσαμε. Βίντεο χορού, συγγραφή, εκμάθηση μονολόγων, ανάγνωση θεατρικών έργων, όλα αυτά είναι ασχολίες που ένας ηθοποιός είναι στην ευχάριστη θέση προνομιακά να εξασκήσει εξελίσσοντας έτσι τις δυνατότητες του. Μέχρι και βιντεάκια φωνητικής διδασκαλίας παρέχει το διαδίκτυο.
Δεν λέω ότι κάνω όλα αυτά, τα έχω στο μυαλό μου, με κρατούν ενεργή, τα προτείνω ως ιδέες και στον υπόλοιπο με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία κόσμο.
Μένουμε σπίτι, όχι μόνο για να προστατευτούμε, αλλά και για να μη μεταδώσουμε. Αυτή είναι η μόνη ευθύνη που μας έχει ανατεθεί.
Παρέα με δύο αγαπητούς ηθοποιούς στο ευρύ κοινό, τον Κωστάκη Κωσταντίνου και τον Σοφοκλή Κασκαούνια, έπειτα από πρωτοβουλία του παραγωγού Ηλία Φελλά, δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό παράθυρο, μέσω του livestream «Μένουμε σπίτι» με εκλεκτούς καλεσμένους και εκεί μιλάμε ζωντανά, ακούμε τις απόψεις του κόσμου με στόχο την ψυχαγωγία, αλλά και για να περάσουμε μηνύματα αυτές τις δύσκολες μέρες.
Καλή συνέχεια σε όλους με θετική ματιά και νότες αισιοδοξίας για το αύριο. Μένουμε σπίτι τώρα για να βολτάρουμε σύντομα!".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.