Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας / Αμμοχώστου: Δείξτε λίγη ανθρωπιά!


Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη
Τα αδέσποτα ζώα έχουν μείνει ακόμη περισσότερο μόνα και εκτεθειμένα σε ένα άδειο και εχθρικό περιβάλλον, πιο ευάλωτα από αυτά που ζουν σε καταφύγια, μετά τον πολυήμερο εγκλεισμό μας λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού. Η εγκατάλειψη δεσποζόμενων κατοικίδιων αυξήθηκε στο μέγιστο με την ανάγκη όσο πιο επιτακτική γίνεται να αναλάβουν την ευθύνη οι αρμόδιοι φορείς.
(Με τον φόβο να έχει κυριεύσει το μυαλό των Κυπρίων να διευκρινιστεί ότι ο CO.VI.D. – 19, δεν μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο και αντίστροφα.
Πολίτες και οργανώσεις έχουν βγει στο δρόμο για να φροντίσουν για ένα πιατάκι φαΐ και λίγο νερό στο πεζοδρόμιο, για να καλύψουν με ίδιον κόστος τις βασικές ανάγκες των αδέσποτων ή των ζώων γενικότερα. Το σύνολο των εθελοντών ήδη κάνει ό,τι μπορεί, όμως σίγουρα μια μικρή ομάδα ανθρώπων δεν επαρκεί, χρειάζεται η συνδρομή όλων μας.
Τα αδέσποτα κινδυνεύουν να πεθάνουν κι εδώ μπαίνει το κομμάτι του πολιτισμού μας, του πολιτισμού της καθημερινότητας που μας φέρνει έναντι των υποχρεώσεων μας ως άνθρωποι!!!
O Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας / Αμμοχώστου, με ανάρτησή του στη σελίδα του Καταφυγίου Αραδίππου, κάνει έκκληση ώστε να παρέχουν μια ελάχιστη φροντίδα για τα ζώα στους δρόμους με «ένα μπολ με λίγο νερό και λίγο φαγητό έξω από το σπίτι, το χώρο εργασίας», προειδοποιεί δε για καταγγελίες όλων όσων εγκαταλείπουν ή απομακρύνουν το φαγητό που τοποθετείτε για τα αδέσποτα. Επίσης παροτρύνει όλους μας να φροντίσουμε για τις ανάγκες των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Πιο συγκεκριμένα:
«1ον. Κοιτάξτε γύρω σας. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, σε σημείο να μην έχουν να φάνε, ειδικά ηλικιωμένοι. Βοηθήστε όσο μπορείτε, ρωτήστε, ψάξτε! Το τηλέφωνο μας για βοήθεια, ανώνυμα πάντοτε και διακριτικά, είναι: 99602647.
2ον. Όποιος δοκιμάσει ξανά να απομακρύνει το φαγητό που βάζουμε στα αδέσποτα, είτε είναι γατάκια, είτε σκυλάκια, είτε περιστέρια, είτε σπουργίτια, είτε σκαντζοχοιράκια, είτε, είτε, είτε... θα φροντίσουμε να κατηγορηθεί για κακοποίηση ζώου κάτι το οποίον αποτελεί ποινικό αδίκημα. Όσο δε για τις εγκαταλείψεις ζώων, είναι ότι χειρότερο. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να πράττει τα ανωτέρω!!!
Το παρόν μήνυμα δεν αποτελεί μια απλή ανάρτηση, αλλά μια αυστηρή προειδοποίηση.
Φωτογραφίες και πληροφορίες ανθρώπων που έχουν ανάγκη, δεν έχουμε το δικαίωμα να τις αναρτήσουμε δημόσια, για τα αδέσποτα όμως, ναι.
Καλό σας βράδυ και να προσέχετε!
Ένα μπολ με λίγο νερό και λίγο φαγητό έξω από το σπίτι σας, τον χώρο εργασίας.... δεν σας κοστίζει τίποτα.
Δείξτε λίγη ανθρωπιά!
Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας / Αμμοχώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.