Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Μονή Αγίου Ραφαήλ και Αγίας Μαρίνας στην Ξυλοτύμπου!

Η Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης είναι κτισμένη σε έδαφος των Βρεττανικών Βάσεων. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ξυλοτύμπου και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο απ’ το χωριό.
Στο χώρο αυτό υπήρχε ήδη από το 14ο αιώνα εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Στις 17 Ιουλίου, ημέρα της εορτής της Aγίας και Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, γινόταν κάθε χρόνο λειτουργία και μεγάλο πανηγύρι προς τιμή της Αγίας.
Σ’ αυτόν ακριβώς το χώρο δημιουργήθηκε στις μέρες μας το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Η πρωτοβουλία ανήκε στον εφημέριο της Ξυλοτύμπου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο Παναγιώτου. 

Η συνεργάτιδά μας Φωτογράφος Γιώτα Αναστασίου, μάς μεταφέρει με το φακό της στο μαγευτικό ανοιξιάτικο τοπίο της Μονής.
Σ.Τ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.