Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ο κτηνοβάτης, η αύξηση του τέλους των σκυβάλων, η υπεξαίρεση χρημάτων και ο Δήμος Λάρνακας στο ΤΟΠ-ΤΕΝ της εβδομάδας


Κυρίες και Κύριοι σας χαιρετώ.

Θα ξεκινήσουμε αμέσως την καταγραφή των δέκα σημαντικότερων κατ΄ εμέ σκέψεων ή γεγονότων που υπέπεσαν στην αντίληψή μου και θεωρήθηκαν ότι ενοχλούν και χρήζουν ειδικού σχολιασμού.



Γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας


Στο Νο 10 και ύστερα από πολύ σκέψη η αύξηση του τέλους των σκυβάλων σε δυσθεώρητα ύψη. Παρακολούθησα τις αιτιάσεις και τις άνευ ουσίας δικαιολογίες ενός δημόσιου λειτουργού των Υδάτων στην τηλεόραση ο οποίος επέμενε ότι η πρακτική του ορίου των 170 ευρώ πληρωμής ετησίως για σκύβαλα, ανήκει στο παρελθόν και πως πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον... και πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα κόστος... και άλλα τέτοια ευώδη ανοιξιάτικα. Θα πρέπει να επισημάνουμε του κάθε Δημόσιου Λειτουργού που σκέφτεται έτσι και με αυτό τον τρόπο ότι, το μέλλον το κοιτάς κατάματα όταν έχεις να το πληρώσεις και  πως όταν ονειρεύεσαι ως πολιτεία ένα μέλλον ιδανικό,  ειδικά χωρίς τις παρενέργειες των σκουπιδιών πρέπει να έχει και όραμα για την υλικοτεχνική υποδομή. Αλίμονο σε όλους εκείνους τους πολίτες που όταν θα έρθει η μέρα της πληρωμής θα κοιτούν με απορία τον πάτο της τσέπης τους.

Στο Νο 9  Ο κτηνοβάτης των προβάτων στην περιοχή της Χοιροκοιτίας. Γράφτηκε ότι επισκεπτόταν τη στάνη φορώντας ένα φακό στο κεφάλι για να έχει τα δυο του χέρια ελεύθερα και να βλέπει τι κάνει. Ελπίζουμε να φορούσε το απαραίτητο προφυλακτικό. Οι πληροφορίες ότι ακούστηκαν τα πρόβατα να βελάζουν: Μη με πονάς, δεν έχουν εξακριβωθεί.

Στο Νο 8 Ο Δήμος Λάρνακας που εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις καταγγελίες ότι κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου για να κάνουν εράνους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «οποιοιδήποτε έρανοι που διεξάγονται με πρόσχημα το Δήμο Λάρνακας είναι παράνομοι γι’ αυτό καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό». Η αλήθεια είναι ότι έξω από δημόσια κτίρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους γυναίκες και άνδρες που επαιτούν. Η εικόνα είναι εικόνα ανθρώπων που πάσχουν, υποφέρουν και ζητούν την βοήθειά μας. Τώρα για εράνους δεν ξέρουμε και δεν έπεσε κάτι σχετικό στην αντίληψή μας. Τουλάχιστον η Πολιτεία ας προνοήσει να απαλύνει με κάποιον τρόπο τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Φυσικά και η στήλη είναι κατά των παράνομων εράνων …

Στο Νο 7 Η  Ομάδα των πολιτών που με την επωνυμία  GREEN LARNACA προέβησαν με εθελοντική εργασία στην φύτευση λουλουδιών βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας και τον εξωραϊσμό  της. Τέτοιες ενέργειες μόνο θαυμασμό και επιβράβευση μπορούν να λάβουν.

Στο Νο 6 Η  ελπίδα ότι μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει το έργο ενέγερσης της Νέας Δημοτικής Αγοράς παρά την κατάρρευση του διαγωνισμού διότι οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερέβαιναν κατά πολύ το προσυπολογιζόμενο ποσό κόστους του έργου. Συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία της Δημοτικής αρχής και στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες για την δημιουργία ενός τόσο σημαντικού έργου που θα αλλάξει κυριολεκτικά την όψη του κέντρου της Πόλης. Αν και η πόλη μας για να αλλάξει πρόσωπο θέλει εκτός από μασάζ και... λιποαναρρόφηση.

Στο Νο 5 η υπόθεση η υπόθεση με την κατασπάραξη γυναίκας, πιθανώς από σκυλιά ειδικής ράτσας. Πόσοι πια ιατροδικαστές να έρθουν για να αποφασίσουν από τι βρήκε τραγικό θάνατο η άμοιρη γυναίκα; Ψάχνουμε την δικαίωση των ζώων- ζώων ή των ζώων ανθρώπων;

Στο Νο 4 η Λειτουργός που από νοσοκομείο γνωστού Δήμου υπεξαίρεσε πάνω από 50.000 ευρώ. Θα σταματούσε όταν θα έφτανε τις 100.000 Κάτι είναι και αυτό. Εμπεριέχει και μία ηθική αξία!

Στο Νο 3 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που έπρεπε να απαντήσει γιατί  ο Ι. Σαββίδης παρέστη στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου. Αν ο  Ι. Σαββίδης δεν έμπαινε στον χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ οπλισμένος θα απαιτούνταν τέτοιου είδους απαντήσεις ; Όχι μάλλον. Τότε γιατί προβαίνουμε σε λανθασμένες ενέργειες χωρίς να αποδίδουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό; Πάντα για λόγους εντυπώσεων στην χώρα που ακόμα νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου.

Στο Νο 2  ο 21ος ετών νεαρός που στην πόλη της Λεμεσού προσπάθησε να παραδώσει φαγητό και συγκεκριμένα κρουασάν σε κρατούμενο, μεταφέροντας μέσα σε αυτά ναρκωτικά. Καλό μου παιδί χάθηκε να τα βάλλεις μέσα σε κουπέπια, σε οφτόν κλέφτικο ή σε μακαρόνια του φούρνουq Να τα συνοδέψεις μα λίγη ζιναβία, μία μπύρα του τόπου μας; Και ο λογαριασμός; Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό εκτός από εσένα; Κρίμα και πάλι κρίμα.




Και στο Νο 1 η Λάρνακα. Ξεκινά η τουριστική περίοδος, ο καιρός ανοιξιάτικος και ο παραλιακός δρόμος έχει γεμίσει κόσμο κυρίως τουρίστες που χαίρονται την θάλασσά μας και κυρίως την μοναδικότητα μια πόλης που θυμίζει ανοικτό σπίτι, που λαμπρύνει με την φιλοξενία του!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.