Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ...


«Τσάι», Εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Αμμοχώστου την 11η Μαρτίου 2018

γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Τραγουδάω για μια πόλη που έχω μέσα στην καρδιά

τραγουδάω για μια πόλη, κόρη στην ακρογιαλιά

Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ...

χώμα που μ' ανάστησες,  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

   Οι λιτοί στίχοι αυτού του τραγουδιού ακούστηκαν με έκδηλη την νοσταλγία από τα στόματα δεκάδων  γυναικών και ανδρών που παρευρέθησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μακέντζυ την 11η Μαρτίου 2018 και είχε ως σκοπό το αντάμωμα των κατοίκων της Αμμοχώστου και Φίλων του Συνδέσμου.


 Μέσα σε ένα βαθύ κλίμα συγκίνησης, τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Τούλα Χριστοδουλίδου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κος Αλέξης Γαλανός, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει στενότερη σχέση των νέων ανθρώπων με τις μνήμες προκειμένου να μην ξεχαστεί και χαθεί το όνειρο: Η επιστροφή στην έρημη Πόλη.



 Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Αθηνά Βιολάρη, Δημοσιογράφος και Ραδιοφωνική παραγωγός. 


Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση οπτικού υλικού από τη ζωή της πόλης στην ακμαία της εποχή και πριν από την κατοχή της, από τις κυρίες Όλγα Χριστουδουλίδη και Φωτεινή Χαραλαμπίδου-Ματθαίου.


Το καλλιτεχνικό Πρόγραμμα, ένα μικρό μουσικό ταξίδι με νοσταλγικά τραγούδια, ανέλαβε αφιλοκερδώς, ο γνωστός τραγουδιστής κ. Γιώργος Σταματάρης με τους συνεργάτες του κο Γιώργο Αντωνίου στο Μπουζούκι και κο. Γιάννο Ιωάννου στο Πιάνο.

 Ωφείλουμε να τονίσουμε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες, ενώ  επίσημος χορηγός  της Εκδήλωσης ήταν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.



Ο Σύνδεσμος Γυναικών Αμμοχώστου θα πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια, καθώς και με αυτή την απλή εκδήλωση, δείχνει τον δρόμο της μη λήθης και κρατά ανοικτό το μέτωπο και τον δρόμο της επιστροφής. 

    





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.