Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Στα καθίσματα του Δημοτικού Θεάτρου.


Η Δημοτική αρχή της Λάρνακας εδώ και αρκετούς μήνες ξεκίνησε τις εργασίες που έχουν ως στόχο την βελτίωση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού θεάτρου, επί της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου ελκυστικού πάρκου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατασκευαστούν νέοι πεζόδρομοι, θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, θα γίνουν νέες δενδροφυτεύσεις και θα δημιουργηθούν κήποι. 

Το κόστος του όλου εγχειρήματος θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του συνολικού κονδυλίου των 18 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Λάρνακας για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Ο νέος Δημοτικός Κήπος της Λάρνακας εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στους Δημότες της Πόλης στις αρχές του 2019.


Και ενώ στον Δημοτικό Κήπο συνεχίζονται οι εργασίες, η εικόνα στην αίθουσα του θεάτρου μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Μην ξεχνάμε ότι το Δημοτικό θέατρο εγκαινιάστηκε το 1997 επί δημαρχίας Γεωργίου Λυκούργου (1991-2001) .

 Από την μια η φθορά του χρόνου, από την άλλη η βίαιη πολλές φορές συμπεριφορά των θεατών έχουν καταστήσει ορισμένες σειρές καθισμάτων ακατάλληλες για χρήση και η εικόνα που παρουσιάζουν αποτελεί προσβολή για το φιλοθεάμων κοινό, για ένα σύγχρονο κράτος και τον πολιτισμό του. Το Δημοτικό Θέατρο χρειάζεται έναν γενικότερο εξωραϊσμό. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος της Λάρνακας, θα ενσκήψει με προβληματισμό επί του θέματος και θα εξοικονομήσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει εκείνα τα καθίσματα του θεάτρου που κείτονται φθαρμένα και παλεύουν με το χρόνο!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.