Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πάμε McKenzie;

Προς το τέλος της δεκαετίας του 40, κάτοικος της Λάρνακας καταγόμενος από την Σκωτία, ονομαζόμενος McKenzie , παντρεμένος με Ελληνοκύπρια από τη Λάρνακα, για δική του χρήση έστησε ένα πρόχειρο κατάλυμα, εκεί που σήμερα έχουν κατασκευαστεί δεκάδες κέντρα διασκέδασης και ταβέρνες. Η κατασκευή αυτή έτεινε να γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους της Λάρνακας, που όταν ήθελαν να πάνε για μπάνιο ή για εκδρομή στην μακρινή για την τότε εποχή περιοχή έλεγαν... "πάμε στου McKenzie". 

Από τη Στρατούλα Τραμουντάνη-Γκόγκα
Φωτογραφίες: Δημήτριος Γκόγκας

Αργότερα η παράγκα λειτούργησε και ως μικρό κέντρο που εξυπηρετούσε του παραθεριστές. Τουλάχιστον μέχρι και το 1956, χρονιά ορόσημο για την ιστορία της Κύπρου καθώς ξεκίνησε και ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Σήμερα η περιοχή, που σημειωτέο γειτνιάζει με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης, αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης των παραθεριστών και τουριστών, καθώς φιλοξενεί πλήθος κέντρων διασκεδάσεων, περιπτέρων, ψαροταβέρνων. Η πρόσβαση στην περιοχή εξυπηρετείται από σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, κυκλικούς κόμβους, ποδηλατόδρομους, άνετους χώρους στάθμευσης και υπέροχους πεζόδρομους.


Λίγο πριν μπει ο επισκέπτης στην παραλία του McKenzie θα συναντήσει ατάκτως σκορπισμένες  τις όμορφα σμιλεμένες άσπρες πέτρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως "παγκάκια".


Το τεχνικό αλσύλιο με τους Φοίνικες στην είσοδο της Παραλίας.


Ο κυκλικός κόμβος στην περιοχή με τη θαμνώδη βλάστηση.


Και εδώ ισχύει : Βγήκαν καράβια στη στεριά...


Από μακριά όπως φαίνεται ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης.

Ο αυτοκινητόδρομοςπου οδηγεί στην Λεωφόρο Αρτέμιδος, στον δρόμο για το αεροδρόμιο αλλά και προς τις αλυκές της Λάρνακας.


 Η στροφή με τους φοίνικες. Ο δρόμος οδηγεί στη πόλη μέσω της οδού Τουζ Χανέ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.