Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΕΑΡΙΟΥ




Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συναντήσεις με Εκπροσώπους των Εταιρειών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου.


Κατά την συνάντηση  ακούστηκαν οι θέσεις των Εταιρειών αλλά μεταφέρθηκαν οι θέσεις και οι «κόκκινες» γραμμές του Δήμου Λάρνακας.
Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Διυπουργική Επιτροπής σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακα. Αναμένεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή θα καθορίσει Οδικό Χάρτη μεσώ του Μνημονίου Κοινής Συναντίληψης μεταξύ Κράτους, Δήμου Λάρνακας και Εταιρειών. Επίσης θα καλεστεί να απαντήσει το βασικό ερώτημα του Δήμου με ποιο τρόπο διασφαλίζονται ότι αυτά που θα συμφωνηθούν – ενέργειες και δεσμεύσεις, θα  διεκπεραιωθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα καθοριστούν καθώς και τι κυρώσεις θα επιβάλλονται, όπου υπάρχουν ευθύνες,  σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων από οποιοδήποτε μέρος, Κρατικές Υπηρεσίες ή και Εταιρείες. 
Ο Δήμος Λάρνακας, θα καταθέσει την τελική του θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που προκύπτουν από τις πιο πάνω συνεδρίαση , καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση μετά από την αναμενόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί, όπως επιβεβαιώνεται από τον Υπουργό, περί τα τέλη Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.