Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Για ποιά παγκόσμια ημέρας γυναίκας μού μιλάτε;



Αυτή η κοροϊδία και η αθλιότητα των ΜΜΕ κάθε φορά που γιορτάζεται μία παγκόσμια ημέρα πότε θα τελειώσει;

8 Μαρτίου σήμερα και υποτίθεται ότι γιορτάζουμε μία ιστορική ημέρα για το γυναικείο κίνημα που κανονικά θα έπρεπε να είναι ημέρα απεργίας και μαζικών κινητοποιήσεων για την ισότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα των γυναικών τα οποία σε μια κοινωνία αξιών θεωρούνται αυτονόητα. 

Αντί αυτού, ανοίγω την τηλεόραση και στα πάνελ 5-6 πετυχημένες και διάσημες οι οποίες αναλύουν το ότι κάνουν ένα ανδρικό επάγγελμα, το πόσο δύσκολο ήταν να ανελιχθούν και να είναι κάτοχοι του τάδε βραβείου,( γυναίκα ή όχι της χρονιάς) ντυμένες και περιποιημένες στη τρίχα, εύθραυστες κουκλίτσες που θαρρείς πως τις τοποθέτησες στη θέση τους, τις κούρδισες ως άλλες Μπάρμπυ, να πούνε το ποίημά τους.

Έλεος, έλεος, έλεος!

Πάρτε μωρέ τις κάμερες και τα μικρόφωνα και πηγαίνετε ως τα Κοκκινοχώρια να δείτε τις γυναίκες που σκυμμένες μαζεύουν τις πατάτες, στις υπεραγορές όπου στέκονται 12άωρα όρθιες, στα εργοστάσια και στα φασόν, στα νοσοκομεία και στους δρόμους, τα χωράφια, στα χαμαιτυπεία και στα μπαρ για να μας πούνε εκείνες οι γυναίκες τί σημαίνει παγκόσμια ημέρα γυναίκας και όχι αυτές στην τηλεόραση με το επιτηδευμένο κοκκινάδι στα χείλη.

Γιατί, καλά είναι όλα αυτά, αλλά γυναίκα σημαίνει και άλλα. Γυναίκα, δεν σημαίνει σύμβολο του σεξ που του κάνουμε τη χάρη με ένα μισθό για μην «κλαίει» και προσφέροντάς της λουλούδια αυτή την ημέρα προκειμένου να την ευχαριστήσουμε που μάς ανοίγει το σπίτι της και… τα πόδια της.

Καμιά παγκόσμια ημέρα δεν είναι παγκόσμια όταν οι λαοί, οι κυβερνήσεις και τα φερέφωνά τους, οι θρησκείες, τοποθετούν τη γυναίκα σε κατώτερα σκαλοπάτια σε σχέση με τον άνδρα.

Καμία παγκόσμια ημέρα!!! Καμιά!!!

Καμία παγκόσμια ημέρα δεν χρειάζεται να μου υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Παγκόσμια ημέρα, είναι για μένα η κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς και στους αγώνες όλων των ανθρώπων για τα δικαιώματά τους, για την ειρήνη, για τον ανθρωπισμό.

Τιμώ ιστορικά όλους αυτούς και αυτές που πρωτοστάτησαν σε αγώνες και δώσαν τη ζωή τους, με το να συνεχίζω να αγωνίζομαι καθημερινά από το δικό μου μετερίζι!!!
Αυτή ΕΙΝΑΙ μια παγκόσμια μέρα: η κάθε μέρα!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη-Γκόγκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.