Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ανδρέας Γερολέμου: Είναι μεγάλη μας τιμή που υποδεχόμαστε το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ.


Η Λάρνακα έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην Κύπρο, το Φωνητικό – Οργανικό Σύνολο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» από τη Βέροια, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Πέτρου Ρίστα, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο.
Πρόκειται για την πρώτη ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Λάρνακα με τη συμμετοχή και του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Ανδρέα Γερολέμου.
Συναντήσαμε τον κ. Γερολέμου και τους χορωδούς στις πρόβες που γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και εκμαιεύσαμε περισσότερα.

Συνέντευξη: Στρατούλα Τραμουντάνη-Γκόγκα
Φωτογραφίες: Αρχείο Φωνητικού Συνόλου

Μαέστρο, το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας, συνεχίζει με μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες είναι ποιες από εδώ και πέρα; Είναι η απαρχή για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή του;

Το ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ συνεχίζει δυναμικά το 2018. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε τρεις σημαντικές συναυλίες ως αφετηρία για τον εορτασμό των 30ων γενεθλίων του.
Στις 2 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, υποδεχόμαστε στην Κύπρο το ΦΩΝΗΤΙΚΟ – ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ  ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ από τη Βέροια, σε μία ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ η οποία θα γίνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ στις 8.30 μμ.
Ακολουθεί στις 2 Ιουλίου στο ΠΑΤΤΕΙΧΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, η συμμετοχή μας στη Μεγάλη Συναυλία που θα γίνει μέσα στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 2018 μαζί με τις 100 ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΥΠΡΟΥ, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι την Δευτέρα 9 Ιουλίου, πάλι στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, στο ΠΑΤΤΕΙΧΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, συμμετέχοντας στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ με ένα αφιέρωμα στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.

Η Λάρνακα υποδέχεται, λοιπόν, το Οργανικό Σύνολο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ από τη Βέροια. Πείτε μας λίγα λόγια για την εκδήλωση;

Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα μικρό ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ που πρώτη φορά γίνεται στη πόλη μας. Θα έχουμε τη χαρά να τραγουδήσουμε μαζί με την υπέροχη γυναικεία χορωδία από τη Βέροια, ανταποδίδοντας  με τη δική μας συμμετοχή, στο 2ο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνουν εκεί, τον Οκτώβριο του 2018 στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Μουσικά, που θα κινηθεί το ρεπερτόριο της παράστασης;

Το πρόγραμμα της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ θα περιλαμβάνει κλασικά έργα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη καθώς και Κυπριακά τραγούδια. Καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί στη Συνάντηση και να υποδεχθεί τους Ελλαδίτες χορωδούς δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κλίμα φιλοξενίας έτσι όπως μόνο η Κύπρος γνωρίζει. Είναι μεγάλη μας τιμή κι αυτό ωφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Σας ευχαριστώ!!!

                 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Φωνητικού –Οργανικού- Χορωδιακού Συνόλου "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ"

Το φωνητικό -οργανικό σύνολο "Μονόγραµµα" δηµιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Η αγάπη για το τραγούδι αποτέλεσε την αρχή για την δηµιουργία ενός φωνητικού συνόλου από µια παρέα κυρίως γυναικείων φωνών, σε συνδυασµό µε τη δηµιουργία ενός οργανικού συνόλου από µαθητές κυρίως του Δηµοτικού ΩΔΕΙΟΥ της ΒΕΡΟΙΑΣ, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου ΠΕΤΡΟΥ ΡΙΣΤΑ. 
Το φωνητικό οργανικό σύνολο Μονόγραµµα παρά την πρόσφατη ίδρυση του έχει να επιδείξει µια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα! 
Το 2013 συµµετείχε στην παράσταση που ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ στο Χώρο τεχνών του Δ. Βέροιας "Η αυλή των αισθήσεων και των παραισθήσεων".
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους συµµετείχε στη 1η χορωδιακή συνάντηση που διοργανώθηκε στο Μουσικό σχολείο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
Τον Οκτώβριο του 2013 ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα του συλλόγου των παιδιών µε ειδικές ανάγκες και συµµετείχε µε ένα χορωδιακό πρόγραµµα στο αφιέρωµα για την στιχουργό -ηθοποιό Ελένη Ζιώγα.
Το Μάιο του 2014 ανέβασε µια επιτυχηµένη παράσταση στο Χώρο τεχνών του Δήµου ΒΕΡΟΙΑΣ-ένα αφιέρωµα στο ξένο και ελληνικό κινηµατογράφο, µε σολίστες, ορχηστρικό σχήµα. 
Το Μάιο του 2015 παρουσίασε ένα αφιέρωµα στη ζωή και στα τραγούδια του µεγάλου ρεµπέτη του ελληνικού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη στο Χώρο Τεχνών του Δ'ημου Βέροιας. Τον Απρίλιο του 2016 παρουσίασε ένα ξεχωριστό αφιέρωµα στους δύο µεγάλους συνθέτες της ελληνικής µουσικής Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη, µε ορχηστρικό σχήµα, σολίστες τον Κώστα Τσαχουρίδη, τη Μαίρη Δούτση τον Δημήτρη Ερατεινό και τη Βάσω Μπαξεβανίδου . Το Μάϊο του ίδιου έτους παρουσίασε ένα αφιέρωµα στη ζωή και το έργο της µεγάλης τραγουδίστριας του ελληνικού τραγουδιού Β. Μοσχολιού.
To καλοκαίρι του 2016 συµµετείχε στη συναυλία - αφιέρωµα σε παραδοσιακά τραγούδια από τη Σµύρνη ως τη Κρήτη µε σολίστες τον Δ. Μπάση, τη Λιζέτα Καληµέρη και το Μάνο Πυροβολάκη. 
Το Μάιο του 2017 παρουσίασε δύο αφιερώµατα, ένα για την παραδοσιακή µουσική µε σολίστες τον Ν. Ζιώγαλα, τον Π.Κοντογιαννίδη την Ελ. Χασιώτου και την Εύα Μισοκέφαλου, καθώς επίσης και ένα αφιέρωµα στους µεγάλους συνθέτες Μ. Λοϊζο και Σταύρο Κουγιουµτζή µε σολίστες το Χάρη Μακρή, τη Μάγδα Βαρούχα και δεκαµελής ορχήστρα.
Μαέστρος της γυναικείας χορωδίας είναι ο Πέτρος Ρίστας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.