Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

«Εργαστήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» από τη Europe Direct


Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λευκωσίας, διοργανώνει στα πλαίσια σειράς, το πρώτο εργαστήριο, με θέμα  «Δικαιώματα του Παιδιού» στις 28 Απριλίου 2018, ώρα 10.00 πμ. στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στην οδό Ερμού στη Λευκωσία.
Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν τα μικρά παιδιά βασικές γνώσεις, δεξιότητες και νοοτροπίες σχετικά με τα δικαιώματά τους, προκειμένου να τα προωθήσουν μέσα στις τοπικές τους κοινότητες. ‘Όπως θέτει η κα. Ελένη Κοτζιαμάνη, εκπαιδευτικός και λειτουργός του γραφείου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, "η παροχή του καλύτερου δυνατού για τα παιδιά μας συνεπάγεται την ενημέρωσή τους για τα δικαιώματά τους".
Μέσω συμμετοχικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα διερευνήσουν τα δικαιώματα που έχουν, το πώς τα δικαιώματα αυτά συνδέονται με τις καθημερινές τους δραστηριότητες και τις βασικές αρχές των δικαιωμάτων των παιδιών, μαζί με τις αρχές αναφαίρετων και καθολικών δικαιωμάτων. Η επίτευξη των στόχων του εργαστηρίου θα επιτευχθεί με παιχνίδια συνεργασίας, χορευτικές και θεατρικές δραστηριότητες.
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί από την κα. Κοτζιαμάνη για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το εργαστήριο θα γίνει στα Ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
europedirectnicosia@home4cooperation.info
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 00357 99593919/00905338573032
Ιστοσελίδα: www.europedirectnicosia.eu

Το Κέντρο Πληροφόρησης EuropeDirect(EDIC), Λευκωσία, αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου που αριθμεί περισσότερα από 400 κέντρα σε 28 κράτη μέλη της ΕΕ με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το EDICδιοικείται από τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και φιλοξενείται στο Σπίτι για Συνεργασία στην ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών στην Λευκωσία. Ο γενικός στόχος του EDICείναι να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ σε ολόκληρο το νησί νήσο σχετικά με τα δικαιώματά τους εντός της Ένωσης και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους. Με τη μοναδική του θέση, το EDICΛευκωσίας εργάζεται διακοινοτικά για να ευαισθητοποιήσει τα οφέλη της ιθαγένειας της ΕΕ και να προωθήσει τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.