Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 και ώρα 3.00 μ.μ., Συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας με θέμα την ενημέρωση και υποβολή εισηγήσεων σχετικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης που αφορά  τη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας. Το εν λόγω Μνημόνιο προτάθηκε την περασμένη Τρίτη, 3 Απριλίου 2018 κατά τη Σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης,
Κατά τη Συνεδρία, ο Δήμαρχος Λάρνακας ενημέρωσε τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το Μνημόνιο και για τις εισηγήσεις τροποποίηση του. Στη συνέχεια ακούστηκαν οι απόψεις των Δημοτικών Ομάδων και Μελών του Συμβουλίου,  οι οποίες καταγράφηκαν και θα αποτελούν μέρος της τελική συγγραφή της πρότασης του Δήμου Λάρνακας για διαμόρφωση του εν λόγω Μνημονίου.
Τονίζεται ότι σήμερα, ο Δήμος δεν πήρε τελική απόφαση έγκρισης ή απόρριψης της εν λόγω πρότασης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, αποφάσισε τις προτάσεις τροποποίησης του εν λόγω Μνημονίου έτσι ώστε να καταστούν οι πρόνοιες του αποτελεσματικές με τέτοιο τρόπο που το ίδιο το Μνημόνιο να αποτελεί ένα αποτελεσματικό και χρήσιμο εργαλείο που να διασφαλίζει:
·       την γρηγορότερη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων αυτών,
·       τον δυνατότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο τήρησης των δεσμεύσεων των Εταιρειών και του Κράτους,
·       καθώς επίσης και για τις συνέπιες που θα έχει η κάθε πλευρά σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων.

Τις επόμενες ημέρες η επιστολή πού θα αποσταλεί στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τις πιο πάνω εισηγήσεις θα δημοσιευτεί ούτος ώστε οι Δημότες για να γνωρίζουν με λεπτομέρεια τις θέσεις του Δήμου Λάρνακας. Την τελική του θέση ο Δήμος Λάρνακας θα τη διαμορφώσει σε προσεχή Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα έχει την τελική θέση της Κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα αίτημα του.
Επίσης, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι όπως ενημερωθεί η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας καθώς και οι Δημότες ενημερωθούν σε Πάνδημη Συγκέντρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις και αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.