Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΣΚΟΚ και η Κύπρος αναλαμβάνουν άλλη μια κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση!





·        Στον αγώνα που θα γίνει στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 30 Απριλίου  μέχρι τις 6 Μαΐου, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 600 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 30 χώρες!

·         Σημαντική συμβολή της σκοποβολής στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού!

Οι 24οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ, θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας, «Οι συμμετοχές, 20 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων έχουν φθάσει τις  600 από 30 χώρες, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ σ’ αυτές αν προστεθούν οι συνοδοί και αξιωματούχοι των ξένων αποστολών, καθώς και οι οικείοι των αθλητών, θα καταλήξουμε στο προφανές, ότι η Κύπρος αποτελεί προσφιλή προορισμό, για τους αθλητές της παγκόσμιας σκοποβολής…».

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, από τις ξένες αποστολές ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αποστολή της Ρωσίας με 148 συμμετοχές, καθώς και οι αποστολές της Μεγάλης Βρετανίας με 67 συμμετοχές, της Σουηδίας με 34, της Δανίας με 29, της Νορβηγίας και της Γαλλίας με 27 και της Φιλανδίας με 23.  Η Ελλάδα συμμετέχει στους αγώνες με 14 αθλητές.Από κυπριακής πλευράς, η ΣΚΟΚ θα πάρει μέρος στους αγώνες με πάνω από 100 αθλητές, ενώ στην ομαδική κατάταξη θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, η εθνική ανδρών και η εθνική σένιορς.
Η 30ή Απριλίου είναι η μέρα άφιξης των ξένων αποστολών και την Τετάρτη 2 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαΐου. Κάθε μέρα οι αθλητές θα αγωνίζονται σε σύνολο 50 δίσκων και οι νικητές θα ανακηρυχθούν με βάση τις επιτυχίες τους στους 200 δίσκους. Την Κυριακή 6 Μαΐου το απόγευμα, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους νικητές και η όλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας.
Ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, για την εμπιστοσύνη τους προς την Κύπρο και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία, καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης και της ΣΚΟΚ, για τη σημαντική στήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, για τη συνεχή συμπαράστασή τους προς το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας και την κυπριακή σκοποβολή γενικότερα.
Ο δήμαρχος Λάρνακας στο δικό του χαιρετισμό, τον οποίο μετέφερε στη διάσκεψη ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ανδρέας Χριστοφόρου, ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίες προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη και τη χώρα μας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι, γνωρίζοντας τις οργανωτικές ικανότητες και δυνατότητες των αξιωματούχων της κυπριακής σκοποβολής, η όλη διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία και θα συμβάλει την προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Τελειώνοντας, ευχήθηκε στη ΣΚΟΚ και στο Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και στους Κύπριους σκοπευτές, ότι το καλύτερο στους αγώνες!






Ομιλία του A’ αντιπροέδρου της ΣΚΟΚ κ. Τζιοβάνη Σαββίδη στη δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δήμο Λάρνακας, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Πανευρωπαϊκών ΑγώνωνΚόμπακ στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.





Φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Εκ μέρους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, και της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, με την ευκαιρία της διοργάνωσης στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ της FITASC. Άλλης μιας κορυφαίας διοργάνωσης που η Διεθνής Ομοσπονδία Σκοποβολής εμπιστεύεται στη χώρα μας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μας στην ηγεσία της FITASC και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας, για την εμπιστοσύνη τους προς την Κύπρο και ειδικά στην Ομοσπονδία μας. Ευχαριστώ επίσης τοΔήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που στηρίζουν την όλη διοργάνωση και φιλοξενούν τη σημερινή διάσκεψη στο Δημαρχείο.
Συμμετοχές
Ήδη οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, 20 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων έχουν φθάσει τις 600 από 30 χώρες, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του μήνα. Για άλλη φορά, σε κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση αποδεικνύεται το … προφανές! Ότι η Κύπρος αποτελεί προσφιλή προορισμό για τα αγωνίσματα και τους αθλητές της παγκόσμιας σκοποβολής… Στις 600 συμμετοχές των αθλητών, όταν προσθέσουμε τους συνοδούς, τους αξιωματούχους καθώς και σε πολλές περιπτώσεις τους οικείους των αθλητών, πιστεύουμε πως θα καταλήξουμε σε μια παγκόσμια διοργάνωση, με αριθμούς που χαροποιούν ιδιαίτερα τους φορείς οι οποίοι επενδύουν στον αθλητικό τουρισμό…
Όταν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και το γεγονός ότι οι σκοπευτικές αποστολές συγκαταλέγονται στις ομάδες που ο ΚΟΤ αξιολογεί ως ποιοτικό τουρισμό, ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τη συμβολή της κυπριακής σκοποβολής στο οικονομικό αυτό έσοδο. Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφέρω ότι τα καταλύματα των ξένων αποστολών είναι ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και η διάρκεια της παραμονής τους υπολογίζεται από 8 μέχρι και 10 μέρες, ενώ αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι πλείστοι, αν όχι όλοι οι ξένοι κινούνται με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και επιλέγουν ποιοτικά εστιατόρια για το δείπνο τους, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της συμβολής της σκοποβολής στο τουριστικό μας προϊόν.
Αποστολές
Από τις ξένες αποστολές ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αποστολή της Ρωσίας με 148 συμμετοχές, καθώς και οι αποστολές της Μεγάλης Βρετανίας με 67 συμμετοχές, της Σουηδίας με 34, της Δανίας με 29, της Νορβηγίας και της Γαλλίας με 27 και της Φιλανδίας με 23.  Η Ελλάδα συμμετέχει στους αγώνες με 14 αθλητές.
Από κυπριακής πλευράς, η Ομοσπονδία μας θα πάρει μέρος στους αγώνες με πάνω από 100 αθλητές, ενώ στην ομαδική κατάταξη θα μας εκπροσωπήσουν η εθνική ανδρών και η εθνική σένιορς, που θα καταρτιστούν μετά τον παγκύπριο αγώνα κόμπακ της ερχόμενης Κυριακής για το «Κύπελλο Λευκωσίας».
                                                                 
Αγωνιστικό πρόγραμμα
Όσο αφορά το αγωνιστικό μέροςτης διοργάνωσης, αυτό ξεκινάστις 30 Απριλίου, που με βάση το επίσημο πρόγραμμα θεωρείται η μέρα άφιξης των ξένων αποστολών (άσχετα αν πολλές απ’ αυτές θα βρίσκονται στο νησί μας αρκετές μέρες προηγουμένως για προετοιμασία). Την Τετάρτη 2 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η επίσημη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας γύρω στις 7.00 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως ελεύθερη θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο.
Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαΐου. Κάθε μέρα οι αθλητές θα αγωνίζονται σε σύνολο 50 δίσκων και οι νικητές θα ανακηρυχθούν με βάση τις επιτυχίες τους στους 200 δίσκους. Την Κυριακή το απόγευμα, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους νικητές και η όλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας.
Από οργανωτικής πλευράς, η διαιτησία των αγώνων έχει ανατεθεί στον αρχιδιαιτητή της ΣΚΟΚ Χρίστο Καζάζη, ενώ δίπλα στους Κύπριους διεθνείς διαιτητές που θα σηκώσουν το βάρος της διαιτησίας, θα προστεθούν και 5 ξένοι, 2 από τη Μεγάλη Βρετανία, 2 από την Ουγγαρία κι ένας από την Εσθονία.
Προβολή
Το Γραφείο Τύπου της ΣΚΟΚ, με επικεφαλής το συνάδελφό σας Ανδρέα Λαζανίτη θα καλύπτει άμεσα τους αγώνες με ανακοινωθέντα και φωτογραφικό υλικό και θα είναι συνεχώς στη διάθεση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή βοήθειας.
Βεβαίως για όλους εμάς θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, η δική σας προσωπική παρουσία στους χώρους του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου για να καλύψετε και να προβάλετε με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο την όλη διοργάνωση.
Ευχαριστίες
Προτού ολοκληρώσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και υποστηριχτές των αγώνων, που χωρίς τη δική τους συμβολή θα ήταν δύσκολη αν όχι ακατόρθωτη η ανάληψη αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης από πλευράς ΣΚΟΚ. Ευχαριστούμε τους θεσμικούς χορηγούς μας, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, τους μεγάλους και διαχρονικούς χορηγούς της Ομοσπονδίας, ΟΠΑΠ Κύπρου και Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, καθώς και τους υποστηριχτές των αγώνων, το Δήμο Λάρνακας, την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, τα όπλα BERETTA και KRIEGHOFF και τις κυπριακές βιομηχανίες φυσιγγίων, VICTORYκαι OLYMPIA.
Τελευταίους, αλλά σίγουρα όχι έσχατους ευχαριστώ όλους εσάς που καλύπτετε τη σημερινή διάσκεψη, καθώς και το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας για τη σημερινή φιλοξενία τους και την όλη στήριξη που προσφέρουν στη διοργάνωση και στον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας.
Σας ευχαριστώ!




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ.ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ 24ΩΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΟΜΠΑΚ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 10.00 π.μ., ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ


Κυρίες και Κύριοι,

Είναι γνωστό ότι όσον αφορά τον αθλητισμό, η πόλη της Λάρνακας, αποτελεί ένα άριστο προορισμό, ο οποίος έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τόσο της Κύπρου, όσο και παγκόσμιες. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού ήδη έχουν προγραμματιστεί  πολλές αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

Μια από αυτές, είναι η διεξαγωγή των 24ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ οι οποίοι θα διεξαχθούν στην πόλη μας από τις 3 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2018, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου καθώς και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για τη συνεργασία. Με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους κυβερνητικούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα κοινωνικής στήριξης, η οποία  είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας.

Ειδικά για την επικείμενη παγκόσμια διοργάνωση και γνωρίζοντας πολύ καλά, τόσο τις οργανωτικές ικανότητες των αξιωματούχων της σκοποβολής όσο και τις παγκόσμιες επιτυχίες των σκοπευτών και σκοπευτριών μας, ευχόμαστε τόσο στη ΣΚΟΚ και στο Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας, όσο και στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος, κάθε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.