Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ανδρέας Βύρας: Χτίζουμε μια «νέα πόλη»









Μέσα σε ένα χρόνιο ανταγωνισμό των μεγάλων Δήμων της Κύπρου, ο πιο «αδύναμος κρίκος», η Λάρνακα,  διαφαίνεται πως «σηκώνει κεφάλι» και βρίσκει τη θέση που της αναλογεί. Κι αυτό γιατί στα ηνία του Δήμου, με τη λήξη του 2016, αναλαμβάνει Δήμαρχος ο Ανδρέας Βύρας!!!
Οι πολίτες τού αναγνωρίζουν την εργατικότητα και κυρίως την ευθύνη που επιδεικνύει απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σθεναρά και με τόλμη.
Κατανοώντας ότι ο Δημότης είναι η καρδιά της πόλης, θεσμοθέτησε τις περιοδικές επισκέψεις στις γειτονιές και τις συνοικίες της, δίνοντας λόγο, πρωτίστως στους δημότες.
Ακούει, αφουγκράζεται, προτείνει και υλοποιεί. Πιστεύει στη συλλογικότητα και στην ομαδική προσπάθεια. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αντίθετη άποψη. Εύελπις, μαχητής, με αυτογνωσία, ζει τη Λάρνακα μέσα από τους ανθρώπους και τις ανησυχίες τους για ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό, είναι και το πλέον χαρακτηριστικό του που τον βοηθά στο να «κερδίζει έδαφος» στη κούρσα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική , φιλόξενη και ελκυστική, για αυτά παλεύει καθημερινά  κι από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει να τα κάνει πράξη.
Αγαπητοί αναγνώστες ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας, ξεδιπλώνει τα όνειρα, τις προσδοκίες, τα έργα και τους στόχους του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ-ΓΚΟΓΚΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κύριε Δήμαρχε, από την ημέρα που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου είναι έκδηλη μία διαρκής προσπάθεια, όχι μόνο εξωραϊσμού του Δήμου αλλά και παραγωγής ενός ουσιαστικού έργου, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ποια είναι τα σημαντικότερα στάδια αυτού του έργου, τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα;

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε μια νέα αρχή και να χτίσουμε μια «νέα πόλη», κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Σε ότι αφορά τις άμεσες προτεραιότητες, είναι αλήθεια ότι ενώπιον μας έχουμε ανοιχτά ζητήματα: από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των Δημοτών της πόλης μας. Στόχος μας είναι με διεκδικητικότητα, σωστή μελέτη, σωστό προγραμματισμό και συνεχή παρακολούθηση να βάλουμε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα σε τροχιά επίλυσης.
Φυσικά μπορούμε να λέμε πολλά και μπορούμε να υποσχόμαστε ακόμα περισσότερα. Στην πραγματικότητα  όμως, τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς μια αποτελεσματική, σωστά οργανωμένη και με το Δημότη στο επίκεντρο, Δημοτική Υπηρεσία. Τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν η «καρδιά» αυτού που ονομάζουμε Δήμος, δεν είναι υγιής και δε λειτουργεί σωστά.
Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τους Δημότες της Λάρνακας. Σε αυτούς λογοδοτούμε. Εργαζόμαστε με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον το καλό της πόλης και των δημοτών μας.

Θεωρείτε ότι όσον αφορά στο σχεδιασμό είστε στην αρχή, στη μέση, στο τέλος; Υπάρχουν εμπόδια που στήνονται μπροστά σας και εάν ναι, υπάρχουν εκείνες οι δυνατότητες να τα υπερπηδήσετε;

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε μια πόλη φιλική στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Αν το πετύχουμε αυτό θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε  θέσεις εργασίας και ευημερία για τους δημότες μας. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε και εμπόδια πάντα υπάρχουν πολλά! Σημαντικό όμως είναι να βρίσκουμε πάντα τους τρόπους να τα υπερπηδούμε με γνώμονα την ευημερία της πόλης.  
Ανάπτυξη βέβαια, δεν σημαίνει μόνο μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Ανάπτυξη για μια πόλη είναι και η καθημερινότητα, το πράσινο, η πρόσβαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Κάθε έκφανση της ζωής των δημοτών μας. Και θα δώσουμε και σε αυτά εξίσου σημασία, όπως και στα μεγάλα έργα.
Δυνατότητες υπάρχουν πάντα και για αυτό στηριζόμαστε σε αυτές. Διεκδικούμε, μελετούμε, προγραμματίζουμε, υλοποιούμε και «εκμεταλλευόμαστε» και το τελευταίο ευρώ μέσα από κάθε διαθέσιμο ταμείο.
Παράλληλα, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό σύγχρονων, τεχνολογικά αναβαθμισμένων, χωρίς γραφειοκρατία και με ταχύτητα υπηρεσιών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και τους επενδυτές, αλλά δεν θα «χαρίζονται» με ιδιοτελή κριτήρια.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον αναπτυξιακά έργα στηριγμένα στις ανάγκες της πόλης μας, τα οποία θα φέρουν με τη σειρά τους ευημερία και πρόοδο στην πόλη μας και στους Δημότες της.

Έχετε όραμα για την πόλη κι αυτό είναι οφθαλμοφανές. Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσα στα χρονικά πλαίσια της μιας θητείας, ή θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος;

Από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα την υποψηφιότητα μου, έθεσα ως στόχο μου και πρώτη μου αποστολή την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης μας, της Λάρνακας και των δημοτών της. Κι αυτό συνεχίζει να είναι η αποστολή μου. Με αυτή την αποστολή ξεκίνησα κι αυτή θα είναι η πυξίδα μας στα χρόνια που ακολουθούν.
Αυτό επιταχύνεται μέσα από την υλοποίηση του οράματος μας για τη Λάρνακα, που ξεδιπλώνεται μέσα από το τρίπτυχο: Λάρνακα, ανθρώπινη και λειτουργική για τους Δημότες της, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της και ελκυστική στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα.
Αυτός είναι και ο στόχος. Βάζουμε γερές βάσεις και ξεκινούμε να χτίζουμε μια νέα πόλη, βασισμένη στο πιο πάνω τρίπτυχο.
Σίγουρα για την επίτευξη αυτού του οράματος χρειάζεται πολλή προσπάθεια και αρκετός χρόνος. Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς επίτευξη όσων περισσότερων στόχων έχουμε θέσει.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της Πόλης αυτή την στιγμή, για μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της είναι η απομάκρυνση των Πετροπαιοδεξαμενών.  Μάλιστα ο Δήμος πρωτοστάτησε με την πάνδημη κινητοποίηση κι όχι μόνο. Έχουν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις αλλά οι δεξαμενές είναι ακόμα εκεί. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εμφανές: Γιατί η ίδια η πολιτεία που ψηφίζει τους νόμους δεν παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή τους;  Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής;

Είναι γεγονός ότι το εν λόγω θέμα της μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο Λάρνακας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμο αφού μελέτησε το προτεινόμενο Μνημόνιο Συναντίληψης, παράθεσε με επιστολή του Δήμου Λάρνακας τις απόψεις και τις εισηγήσεις του προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προς την τελική διαμόρφωση του.
Στόχος μας είναι, οι πρόνοιες του Μνημονίου αυτού να καταστούν αποτελεσματικές με τέτοιο τρόπο που το ίδιο το Μνημόνιο να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που να διασφαλίζει τη γρηγορότερη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων αυτών, τον δυνατότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο τήρησης των δεσμεύσεων των Εταιρειών και του Κράτους, καθώς επίσης και για τις συνέπειες που θα έχει η κάθε πλευρά σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων.
Εμείς, ως Δήμος Λάρνακας, θα παραθέσουμε την τελική μας θέση αφού πρώτα έχουμε την τελική θέση της Κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα αιτήματα μας. Στη συνέχεια, αφού ενημερωθεί η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας θα ενημερώσουμε τους Δημότες σχετικά με όλες τις εξελίξεις και αποφάσεις, σε Πάνδημη Συγκέντρωση.
 
Είμαστε μία από τις πλέον καθαρές πόλεις. Παρ΄ όλα αυτά παρατηρείται κυρίως στα πάρκα της πόλης αλλά και σε ιδιωτικές εκτάσεις, μία … ακαταστασία (μη αποψίλωση, σκουπίδια, καταστροφές παιδικών χαρών, κτλ) . Μήπως μας λείπει η παιδεία  ή τελικά δεν επαρκεί το δυναμικό του Δήμου για την έγκαιρη και ουσιαστική καθαριότητα αυτών των χώρων;

Για τον Δήμο Λάρνακας αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας η καθαριότητα, καθώς επίσης και η ποιότητα των Υπηρεσιών Καθαριότητας που παρέχονται προς τους Δημότες. Για το λόγο αυτό, το 2018, το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου μας, ενισχύθηκε με δύο καινούργια απορριμματοφόρα, ένα καινούργιο φορτηγό και ένα καινούργιο γεωργικό ελκυστήρα με χορτοκοπτικό μηχάνημα. Παράλληλα, λειτουργεί από το 2016,  το προσωρινό πράσινο σημείο στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη, παρά την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, όπου παρατηρείται αυξητική τάση χρησιμοποίησης του από τους δημότες και παράκληση είναι η όσο το δυνατό περισσότερο χρήση του.
Εντός του 2018 θα παραλάβουμε 64 βυθιζόμενους κάδους 3 κ.μ., οι οποίοι  θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστους χώρους. Επίσης, τοποθετήθηκαν συμπιεστές ανακύκλωσης χαρτιού στην Περιοχή  Μακένζι και στη Λεωφ. Τάσου Μητσόπουλου (πάροδος Sea Gate).
Στους συμπιεστές χαρτιού και PMD (πλαστικές συσκευασίες, μεταλλικές συσκευασίες, τέτραπακ, σακούλες πλαστικές) που τοποθετήθηκαν στη Λεωφ. Τάσου Μητσόπουλου στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης (έναντι από τις Παγωταρίες), παρατηρείται επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα από το Κοινό.
Επιπλέον, με την αγορά Υπηρεσιών από ιδιώτη καταφέραμε να καθαρίζουμε τα πάρκα από χόρτα και άλλα, μία φορά το  μήνα αντί μία φορά το χρόνο. Επιπλέον, 8 άτομα από τις λίστες ανέργων, τα οποία ενισχύουν το υφιστάμενο συνεργείο καθαριότητας, εργάζονται καθημερινά για την καθαριότητα των πεζοδρομίων, δρόμων και πανγκέτων από αγριόχορτα.
Όλες αυτές οι προσπάθειες για την ενίσχυση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πολιτών και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, με κεντρικό σύνθημα  «Δημιουργούμε μια Λάρνακα καθαρή για μας!». Όπως αντιλαμβάνεστε οι προσπάθειες γίνονται, άρα εναπόκειται σε εμάς τους Δημότες να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή! Στα χέρια μας είναι και θεωρώ ότι είναι θέμα συνείδησης να έχουμε πραγματικά μια πόλη καθαρή!


Ποια η άποψή σας για τη θέση της γυναίκας; Είστε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή της στα κοινά; Πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα στον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, τιμήσατε το γυναικείο προσωπικό του Δήμου. Ήταν απλώς συμβολική η κίνηση η εμπεριείχε ένα ουσιαστικότερο μήνυμα;

Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά υπάρχουν και μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη. Εγώ, παραμένω πάντα υπέρμαχος και υποστηρίζω την περαιτέρω έμπρακτη συμμετοχή ανάμιξη της γυναίκας, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και της Κοινωνίας. Όντως, το μήνυμα μου με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, εμπεριείχε ουσιαστικά μηνύματα και όντως στο πρόσωπο τους αναγνωρίζω τη Μητέρα, τη Σύζυγο, την Γιαγιά, την Αδερφή, την Κόρη και προπάντων την εργαζόμενη γυναίκα. Η προσφορά τους στο Δήμο είναι πολυσήμαντη!
Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας έχουμε την τύχη να έχουμε δύο γυναίκες ανάμεσα μας. Δύο πολύ δραστήριες γυναίκες με συμμετοχή σε πολλές Δημοτικές Επιτροπές, αλλά και όχι μόνο. Διαχρονικά βέβαια, πάντοτε στα Δημοτικά Συμβούλια Λάρνακας υπήρχε συμμετοχή γυναικών. Βέβαια ο αριθμός ήταν πάντα πολύ μικρός σε σχέση και σε αναλογία των θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιστεύετε στην ατομικότητα της θέσης του Δημάρχου ή λειτουργείτε ομαδικά; Οι συνεργασίες πάντα είναι απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων που θέτετε;

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας μαζί με κάθε Υπηρεσία του Δήμου, τον κάθε Δημότη, Οργανώσεις, Φορείς και Προσωπικότητες της πόλης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας.
Παράλληλα, η συνεργασία με άλλους Δήμους αλλά και Κοινότητες είναι επιβεβλημένη σε όλους τους τομείς, τόσο πολιτιστικού, εκπαιδευτικού,  οικονομικού αλλά και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Εξάλλου η συνεργασία αλλά και η χάραξη κοινής γραμμής σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη πόλη και επαρχία Λάρνακας, θα βοηθήσει στη δυναμική διεκδίκηση για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων αλλά και επίλυση προβλημάτων κοινού χαρακτήρα όπως η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της πόλης. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μια καθοριστική κίνηση για την πόλη και επαρχία Λάρνακας που θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των πολιτών και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας, μέσω της ορθολογικής διαχείρισης του χώρου, στα πλαίσια ενός σύγχρονου Σχεδίου Περιοχής.   

Υπάρχει η άποψη ότι η Λάρνακα είναι ο φτωχός συγγενής σε όλα τα πεπραγμένα της Κύπρου. Πάντα ακολουθεί ή έρχεται δεύτερη και … καταϊδρωμένη. Συμμερίζεστε αυτή τη θέση; Υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να καταστεί ουσιαστική δύναμη στην οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό;

Η Λάρνακα, την πενταετία που διανύουμε, αναμένεται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και ίσως να είναι και η πιο καθοριστική για το μέλλον της κατά τις επόμενες δεκαετίες. Τα θέματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει, αναμένεται  να διαφοροποιήσουν τον ρόλο της σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Με όλα αυτά που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, πιστεύω ότι η Λάρνακα δεν μένει ο «φτωχός συγγενής». Μεθοδικά εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την ευημερία της πόλης μας, σε όλους τους τομείς και κατ’ επέκταση του τόπου μας!

Τι περνά από το μυαλό σας όταν ακούτε τη φράση: Αποκέντρωση της Λάρνακας. Αυτή την στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την αποκέντρωσή της; Για την ανάπτυξη και άλλων περιοχών πλην του κέντρου;

Για εμάς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, όλες οι περιοχές αποτελούν την πόλη και όχι μόνο η περιοχή που θεωρείται ως κέντρο. Η Λάρνακα ως πόλη, διαθέτει ένα σχήμα θα έλεγα «κυκλικό» το οποίο μειώνει τις αποστάσεις και το χρόνο μετακίνησης από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτό, κάνει την πόλη εύκολα προσβάσιμη  και έτσι κατά κάποιο τρόπο όλες οι περιοχές να αποτελούν  μέρος του κέντρου. Σίγουρα, ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη επιχειρήσεων, αλλά και χώρων αναψυχής σε διάφορα σημεία της πόλης που θεωρούνται εκτός κέντρου. Παράλληλα, αρχίσαμε μια προσπάθεια μεταφοράς και πραγματοποίησης εκδηλώσεων, πολιτιστικού χαρακτήρα και όχι μόνο, σε Συνοικισμούς και άλλες Ενορίες της πόλης. Ήδη έγινε η αρχή το περασμένο Φθινόπωρο, με την πραγματοποίηση δυο εκδηλώσεων, μια στο Συνοικισμό Κόκκινες και μια στο Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων. Προσβλέπουμε σε ακόμη περισσότερες δράσεις οι οποίες και προγραμματίζονται.

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς και επαγγελματίες να διαμαρτύρονται έντονα. Σε πολλά σημεία της πόλης ξεφυτρώνουν πολυώροφα κτίρια. Δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ο χαρακτήρας και το προφίλ αυτών των περιοχών; Τελικά η ανάπτυξη περνά μέσα από τέτοιου είδους κατασκευές;

Η Λάρνακα έχει πολύ περιορισμένη διαθέσιμη γη για ανάπτυξη και ασφυκτιά μέσα στα Δημοτικά της Όρια αναζητώντας χώρο για νέες αναπτύξεις. Πολύτιμη γη της Λάρνακας δεν είναι διαθέσιμη λόγω κατάληψης της από τις Αλυκές, από το Αεροδρόμιο, από Ζώνες Προστασίας και από τις Πετρελαιοδεξαμενές. Έτσι σχεδόν αποκλειστικός χώρος για ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη καθ’ ύψος, ακολουθώντας το πρόσφατο πολεοδομικό μοντέλο της «κάθετης» πόλης.
Βέβαια αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι καθολική και ανεξέλεγκτη.  Η «κάθετη» πόλη πρέπει να αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, αφήνοντας την υπόλοιπη να ανανεώνεται και να αναπνέει.
Η Λάρνακα δυστυχώς όμως έχει ένα επιπρόσθετο περιορισμό στην κάθετη ανάπτυξη. Η ύπαρξη του Διεθνούς Αερολιμένα στα Δημοτικά της Όρια, επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς στο επιτρεπόμενο ύψος των κατασκευών σε μεγάλο μέρος των Δημοτικών Ορίων.
Έτσι συμπερασματικά, η κατασκευή ψηλών κτιρίων στη Λάρνακα σε καθορισμένες περιοχές, όχι μόνο θα της δώσει χώρο ανάπτυξης, αλλά και θα την καταστήσει ακόλουθο στο νέο μοτίβο των μοντέρνων πόλεων. Αλλά τα ψηλά κτίρια πρέπει να κατασκευάζονται με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με ψηλή αρχιτεκτονική, με πρόνοιες για συντήρηση, αλλά και με νέα νομοθεσία που να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες σε συντήρηση και ευπρεπισμό τους.
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η διάσπαρτη κατασκευή ψηλών κτιρίων σε όλη την πόλη. Ειδικά στο κέντρο, στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, τα ψηλά κτίρια θα μεταλλάξουν τη μορφή και τον χαρακτήρα της καρδιάς της πόλης.
Επίσης, στις οικιστικές περιοχές, τις γειτονιές, κτίρια ψηλότερα εκείνων που επιτρέπει η πολεοδομική ζώνη, μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τις ανέσεις των κατοίκων και να σβήσουν την έννοια της γειτονιάς με μεμονωμένες κατοικίες και να τις μετατρέψουν σε γειτονιές πολυκατοικιών. Έτσι ο Δήμος εφαρμόζει με σκέψη και σύνεση τη διακριτική ευχέρεια που του παρέχει η Νομοθεσία για αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ορόφων κατά δύο.

Σας έχουμε δει σε ουκ ολίγες φορές σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε είναι κοινωνικού, είτε οικονομικού, είτε πολιτικού, είτε πολιτιστικού χαρακτήρα. Τελικά το πρόγραμμα ενός δημάρχου είναι απαιτητικό, εξαντλητικό. Τα καταφέρνετε; Η οικογένειά σας πως αντιδρά; Έχετε την υποστήριξή της;

Το πρόγραμμα ή καλύτερα η ζωή του Δημάρχου στο σύνολο της είναι μια πρόκληση! Κάθε μέρα είναι διαφορετική γεμάτη με ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Βρίσκομαι στη θέση αυτή γιατί ο κόσμος το αποφάσισε στηρίζοντας με στις Δημοτικές Εκλογές. Από τη θέση μου, οφείλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αλλά και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόσμος καθημερινά και έτσι λοιπόν ωε Δήμαρχος, θα συνεχίσω να καταβάλλω τα μέγιστα για το καλό των συνδημοτών μας.
Η οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή με την απόφαση της υποβολής της υποψηφιότητας μου, με στήριξε με κάθε δυνατό τρόπο, πράγμα που συνεχίζει να το κάνει στηρίζοντας κάθε βήμα μου, διαχρονικά και την ευχαριστώ από καρδίας. Σίγουρα, με στερείται και την στερούμε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος μου άλλα έχουμε επίγνωση για το πώς έχουν τα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή.  

Κύριε Δήμαρχε, ποια η επιθυμία σας και ποίο μήνυμα στέλνετε στους Δημότες;

Να καταστεί η Λάρνακα πόλη επιλογής για νέους, οικογένειες και εργαζόμενους. Μια πόλη που θα προσφέρει ευημερία και πρόοδο, όπου ο καθένας θα μπορεί να πετύχει τα όνειρά του. Αυτό το όραμα θα γίνει πράξη, μόνο όταν η Λάρνακα μπει στο χάρτη της ανάπτυξης. Επιθυμώ να καταστεί η Λάρνακα μια πόλη στην οποία οι νέοι θα έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, το ιστορικό της κέντρο ζωντανέψει, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες θα μετατραπούν σε πνεύμονες πρασίνου, θα εμπλουτιστούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες. Να γίνει η Λάρνακα μια πόλη καθαρή, πράσινη και δημιουργική. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους συνδημότες μου είναι ότι η μόνη επιλογή που έχουμε ως Λαρνακείς, είναι να εμπιστευτούμε τις δυνατότητες της πόλης μας και να λειτουργήσουμε όλοι σαν μια ομάδα πίεσης με ανεπτυγμένο το αίσθημα της τοπικής συνείδησης, για να διεκδικήσουμε από κοινού όλα όσα δικαιούται.
Με αισιοδοξία για αλλαγή και μακριά από μιζέρια και μεμψιμοιρίες. Με θετική διάθεση και χωρίς ίχνος εφησυχασμού. Οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας είναι πολλές και μεγάλες, γι’ αυτό και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στη Λάρνακα και γιατί;

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη Λάρνακα είναι το ότι, παρόλο που είναι μια δυναμική πόλη, είναι συνάμα και μια ιστορική πόλη που δεν έχει χάσει καθόλου το χαρακτήρα της. Αγαπώ τη Λάρνακα για το ευχάριστο και συμμαζεμένο κέντρο της, για τις υπέροχες παραλίες της, αλλά και για το φιλικό και φιλόξενο κόσμο της. Θα σύστηνα μια επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, ο οποίος είναι ένας από τα πιο σημαντικά και καλά διατηρημένα βυζαντινά μνημεία της Κύπρου. Επίσης, θα σύστηνα μια επίσκεψη στα διάφορα Μουσεία της πόλης, καθώς και στη μοναδική Αλυκή.
Όσο αφορά τα περίχωρα της Λάρνακας, θα σύστηνα μια επίσκεψη στα Λεύκαρα και στον Νεολιθικό Οικισμό της Χοιροκιτίας.
Εγώ προσωπικά, απολαμβάνω να περπατώ στην κοσμοπολίτικη Παραλία των Φοινικούδων και στην ακτή Μακένζι, η οποία πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
Η Λάρνακα έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω για να τα αναδείξουμε. Έτσι, ώστε να ανακαλύψουν τις κρυμμένες χάρες της πόλης μας, όλοι οι συνδημότες μας, καθώς και οι επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι.


                                                                   Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.