Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Το TOP TEN του 7ημέρου . Αχρείαστοι και οι ναυαγοσώστες!!! Πνιγήκαμε!!!


Ο γλυκόπικρος δεκάλογος του Σκαλιώτη!

από το Δημήτριο Γκόγκα


Και αφού σας παρουσιάσαμε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα και στην πρώτη επαφή μαζί σας το προηγούμενο δεκαήμερο, παρουσιάσαμε καταστάσεις, που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά την καθημερινότητά μας, αποφασίσαμε στο Τοπ – Τεν να γράφετε σε εβδομαδιαία βάση, μετά και τη... παγκόσμια απήχηση που είχε.
Δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από δεκάδες φιλόζωους που μας είπανε ότι είναι λάθος να γράφουμε ότι βολτάρουν με τα ζώα τους και δεν μαζεύουν τα περιττώματα τους. Δεν μπορέσανε όμως να δικαιολογήσουν γιατί οι γειτονιές της Πόλης είναι γεμάτες από αυτά!
Ας συνεχίσουμε λοιπόν.


(να εύχεστε να μην μπείτε, 
αν και είχαμε αποσταλθέντα αιτήματα για είσοδο... 
εξετάζονται)


Στο Νο 10 παραμένουν οι Φιλόζωοι της Πόλης. Οι έντονες διαμαρτυρίες και η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις ότι ευθύνονται για την ρύπανση των γειτονιών της Λάρνακας, έφτασαν μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο. Αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος και μάλιστα σπουδαίες καθώς βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου!

Στην επόμενη θέση Νο 9 έχουμε μία νέα είσοδο! Το αστυνομικό δελτίο και τα Δελτία των Ειδήσεων ακόμα και των κρατικών καναλιών, όπου μπορεί κάποιος να μαζέψει του κόσμου τα «μαργαριτάρια». Τελευταίο «μαργαριταράκι» η λέξη «μαχαιροφορία»  προς διέγερση τρόμου. Ανατρέξαμε σε ποικίλα λεξικά, ναι,  ναι και στο Μπαμπινιώτη σε σημαντικότατες ιστοσελίδες που κατατάσσονται στις πύλες της Ελληνικής γλώσσας αλλά … μαχαιροφορία; Δε βρήκαμε κάτι … σχετικό! Κύριοι, πριν δίνετε τα δελτία τύπου, ασχοληθείτε με τα αναγραφόμενα τους. Είναι λυπηρό να βασανίζετε τη γλώσσα με τέτοιου είδους ανοσιουργήματα. Α, παρεμπιπτόντως, ο τρόμος δε διεγείρεται αλλά προκαλείται!

Νο 8
Ο συμπαθέστατος γέροντας που μη αντέχοντας να περιμένει στην ουρά του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, να πληρώσει το τέλος των τριών ευρώ για να εξεταστεί, ανέκραξε: Τους βουλευτές, φωνάξετε τους βουλευτές και τα κόμματα. Αχ φίλε μου, όταν αρρωσταίνουν οι βουλευτές σίγουρα δεν περιμένουν στην ουρά για να τους εξετάσουν. Δεν το έχουν βιώσει τούτο!

Νο 7
Δύο θέσεις πιο πάνω, ανέβηκε η η οπτική ρύπανση!!! Ειδικά στη περιοχή του Mackenzie, όπου ο καθένας κατασκευάζει ότι θέλει, όταν θέλει και όπως θέλει Κατασκευάζει αποθήκες, επισκευάζει αυτοκίνητα σε κοινόχρηστους χώρους  ως άλλο συνεργείο..., απλώνει σε ταράτσες, χτίζει τα μπαλκόνια... και μη χειρότερα! Γνωρίζουμε ότι το θέμα θέλει πολύ δουλειά αλλά και τόση μα τόση …ανεκτικότητα πόσο να αντέξει ο συνετός πολίτης; Αλαλούμ! Στην τουριστικότερη περιοχή της πόλης.

Νο 6
Από το Νο 5 στο Νο 6 το τέλος κοιμητηρίου. Το πήραμε χαμπάρι. Θα πληρώσουμε πριν πεθάνουμε. Σε ορισμένες πολυκατοικίες μαθαίνουμε πως οι πονηρούληδες ιδιοκτήτες απαιτούν από ενοικιαστές, που γνωρίζουν ότι θα διαμείνουν στην πόλη μας ούτε χρόνο, να το πληρώσουν. Κυπρίων έργα!

Νο 5
Δυναμική είσοδο: Διαχειριστής σε πολυκατοικία πλήρωσε ενοίκους  22 ευρώ την ώρα (τρεις ώρες δούλευαν οι αθεόφοβοι, τόσα χόρτα πια) για να καθαρίσουν τα χόρτα από πεζοδρόμιο και δρόμο (!)ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε πως αυτό ήταν δουλειά της Δημοτικής Αρχής. Ο Διαχειριστής, ηλικιωμένος άνθρωπος, δεν είδε ποτέ ούτε έναν οδοκαθαριστή λέει στους δρόμους εδώ και 70 χρόνια. Μα που ζούσε και ζει, σε σκοτεινή γυάλα;

Νο 4
Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης μας. Μπορεί να μην είναι και ότι καλύτερο έχουμε δει, αλλά ένα είναι σίγουρο. Πως μια κόκκινη φωτισμένη μπάλα, μπορεί να κάνει την διαφορά! Μπράβο Δήμαρχε!

Νο 3
Στο Νο 3 παραμένει η  «βρωμιά», η ακαταστασία, οι καταστροφές στον χώρο των Αλυκών που δεικνύουν τόσο τη δική μας αδιαφορία και την απαξίωση για το Δημόσιο χώρο ως αγαθό αλλά όσο και την αδυναμία φορέων να εποπτεύουν αποτελεσματικά έναν χώρο που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών ως αξιοθέατο της πόλης μας.

Νο 2, μια θέση παρακάτω η οδική συμπεριφορά μας. Γυναίκες και άνδρες που έχετε ξεχαστεί σε τούτη την ζωή και είδατε τις ρυτίδες στα χέρια σας να κλείνουν τα 80+ χρόνια σας και νομίζετε πως ο δρόμος είναι μόνο για εσάς, όταν βγαίνετε με το αμάξι στους δρόμους, κάμετε και ένα τηλεφώνημα, ειδοποιήστε τους υπολοίπους, μη βρεθούνε εκτός απροόπτου!

Νο 1
Οι Φίλαθλοι και οι οπαδοί κάθε ομάδας! Μετά τα τελευταία γεγονότα; Ουδέν Σχόλιο και οι δικαιολογίες στα ύψη όπως και τα μυαλά στα κάγκελα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.