Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑ
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» στο πλαίσιο της αγαστής και γόνιμης συνεργασίας του με το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λ/κος και την προσπάθεια του για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, σας πληροφορεί τα ακόλουθα : 
1. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά που καθόρισε πολλά για την μελλοντική πορεία του επαγγελματικού θεάτρου στην Κύπρο. Αναπόφευκτα οι όποιες εξελίξεις επηρέασαν και το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», τον μοναδικό επαγγελματικό θεατρικό οργανισμό στην Λάρνακα, αναγκασμένο «εκ γενετής» να παλεύει σε αντίξοες συνθήκες. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να δημιουργεί και να αποτελεί μία Εστία πολιτισμού στην πόλη μας.
2. Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» αποφάσισε όπως προσφέρει σε Συνεργάτες, Φορείς, Σύνολα, Συνδέσμους, Ομάδες και άλλους Εκτιμητές του έργου του, εισιτήρια για όλες τις τακτικές του παραστάσεις με την ειδική, εκπτωτική τιμή των € 7.00. Ως εκ τούτου σας πληροφορούμε ότι όλα τα Μέλη της Χορωδίας του Δήμου Λ/κος θα μπορούν να παρακολουθούν τις παραστάσεις του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» με μόνο € 7.00 το άτομο.
3. Το Πρόγραμμα παραστάσεων της νέας παραγωγής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» “Visiting Mr Green”,
το συγκλονιστικό έργο του Τζεφ Μπάρον - έχει ως ακολούθως :
Τακτικές Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο και Κυριακή – ώρα 6.30 μ.μ. (εκτός 24/12 & 31/12) στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»
Με το συγκλονιστικό και πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρήν!» (Visiting Mr Green) κλείνει τη χρονιά η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου “ΣΚΑΛΑ”. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή που ενσαρκώνει με εξαιρετική επιτυχία τον Κύριο Γκρήν, ένα στριμμένο γέρο, έχοντας στο πλευρό του τον ηθοποιό Φώτη Αποστολίδη που επωμίζεται το ρόλο του αμφιλεγόμενου νεαρού Ρος με απόλυτη επιτυχία. Η παράσταση παίζεται ταυτόχρονα στην Αθήνα όπου αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους κριτικούς και το κοινό για δύο συνεχόμενες χρονιές και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού Θεάτρου αλλά και σε όποια άλλη Χώρα παρουσιάστηκε.
Το Έργο
Ο κύριος Γκρην, ένας ηλικιωμένος ατμοκαθαριστής, περιπλανώμενος μέσα στη κίνηση της Νέας Υόρκης, σχεδόν τον κτυπά ένα αυτοκίνητο, με οδηγό τον Ρος Γκάρντινερ, εκτελεστικό στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας. Ο Ρος καταδικάζεται σε προσφορά κοινωνικής εργασίας για έξι μήνες, βοηθώντας τον πρόσφατα χηρευμένο Γκρην, μια φορά τη βδομάδα. Αυτό που ξεκινά σαν κωμωδία ανάμεσα σε δύο άντρες που δεν θέλουν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, καταλήγει σ' ένα τρυφερό, συγκινητικό δράμα, καθώς αλληλογνωρίζονται. Αρχίζουν να γνοιάζεται ο ένας για τον άλλο και παλιές ανοικτές πληγές, που βγαίνουν στην επιφάνεια, αρχίζουν να επουλώνονται.
Η παράσταση προσπαθεί να φωτίσει τη σύνθετη σχέση αυτών των δύο ανθρώπων και στο μεγάλο ταμπλό του πίνακα αλλά και στις εκατοντάδες στιγμές δράσεις και αντιδράσεις της πορείας του έργου. Απλά και με μεγαλοσύνη, καθηλώνει το θεατή από την αρχή φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την αγνότητα της απλότητας και τη δύναμη της ανθρώπινηςψυχής.
Με ποιο τρόπο δυο μοναχικοί άνθρωποι, θα αντιπαραβάλλουν τις μοναξιές τους, θα κονταροκτυπηθούν με τα φαντάσματά τους, θα φανερώσουν τα καλά κρυμμένα πάθη τους για να βρουν την γαλήνη, το γεφύρωμα του χάσματος των γενεών και την πιθανώς αιώνια (όσο κρατήσει) φιλία με την ουσιαστική έννοια του όρου. Μα πάνω απ’ όλα η αποδοχή της διαφορετικότητας ως αποδοχή κατανόησης των ίδιων προσωπικών προβλημάτων. Δύο αντίθετα ρεύματα συγκρούονται για να συμπλεύσουν μαζί στο ποτάμι της αποδοχής.
Καθημερινότητα και σύνθετη απλότητα στα εκφραστικά μέσα των ηθοποιών. Συγκίνηση και συγχώρεση στην θεατρική αίθουσα.
Το έργο μεταφράστηκε σε 22 γλώσσες, ανέβηκε πάνω από 200 διαφορετικές παραστάσεις, κέρδισε πολλά βραβεία "καλύτερου έργου" και πρόσφερε πολλά βραβεία "καλύτερου ηθοποιού".
Συντελεστές
Μετάφραση/Σκηνοθεσία : Βαρνάβας Κυριαζής
Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική Επιμέλεια : Βαλεντίνος Βαλιαντής
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov
Ηθοποιοί : Βαρνάβας Κυριαζής, Φώτης Αποστολίδης, Θωμάς Νικοδήμου
Επίσης τον Ιανουάριο θα επανέλθει μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το «Δείπνο Ηλιθίων» η καταιγιστική κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ για ένα Β΄Κύκλο παραστάσεων ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις εκατοντάδες των θεατών που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την «κωμωδία της χρονιάς».
Το έργο
Παρίσι
Ο εκδότης Πιερ Μπροσάν και οι φίλοι του οργανώνουν κάθε βδομάδα ένα ιδιότυπο δείπνο, το «δείπνο ηλιθίων». Καθένας φέρνει μαζί του κι από ένα προσκεκλημένο, τον «δικό του ηλίθιο», σ’ένα κρυφό διαγωνισμό.
Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας είναι εκείνος που φέρνει στο τραπέζι τον μεγαλύτερο ηλίθιο. Περνάνε έτσι μαζί τους και σε βάρος τους το βράδυ τους, τους αφήνουν να εκτεθούν και στη συνέχεια εκείνοι δίχως να καταλάβουν τίποτα από τον διασυρμό που υπέστησαν γυρίζουν αμέριμνοι πίσω στον κόσμο τους και στη ζωή τους.
Ένας τέτοιος είναι κι ο Φρανσουά Πινιόν – ένας υπάλληλος της εφορίας με εμμονή στις κατασκευές από σπίρτα – ο ηλίθιος του Πιέρ γι’ αυτή τη βδομάδα. Πριν από το δείπνο τον καλεί στο σπίτι του για ένα ποτό γνωριμίας. Ωστόσο, μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές με τη συνδρομή του Πινιόν, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το νέο του φίλο οδηγούν τη ζωή του Πιέρ στην καταστροφή. Τελικά ποιος είναι ο ηλίθιος;
Μια καταιγιστική κωμωδία που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο θέατρο και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Φρανσίς Βεμπέρ στον κινηματογράφο κερδίζοντας 3 βραβεία Σεζάρ και κόβοντας πάνω από 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία μόνο!
Συντελεστές
Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία : Ανδρέας Μελέκης
Σκηνικά/Κοστούμια : Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια : Βαλεντίνος Βαλιαντής
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov
Ηθοποιοί : Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας,
Ανδρέας Νικολαΐδης, Παρασκευή Αναστασίου, Ανδρέας Μελέκης, Λουκάς Λουκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.