Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη πρόκληση. Ποιός καθορίζει τους όρους;

Πάτησε το πόδι του στην Αθήνα,  ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσκεψη και ήδη ανάβει φωτιές  με τις δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης ζητώντας αλλαγές στα σύνορα!!!

Δημοκρατία της Τουρκίας, αναγράφει το αεροσκάφος… με παραστάτες του ελληνικού στρατού να οριοθετούν το κόκκινο χαλί… με άγημα...και... ο Ερντογάν θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι...δεν περιγράφω άλλο!!!


65 χρόνια και… η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για ένα από τα πιο αδιαπραγμάτευτα, δικτατορικά, ανελέητα και αμετανόητα φασιστοειδή κατασκευάσματα της παγκόσμιας πολιτικής!!! Για έναν σύγχρονο σφαγέα που με περισσό θράσος έρχεται για να ανοίξει τι; Έναν δίαυλο διμερούς επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας για την αντιμετώπιση κρίσεων; Τη μείωση της έντασης και τη διαχείριση περιφερειακών προκλήσεων; Να προσκυνήσει στο Μουσουλμανικό Τέμενος της Κομοτηνής ως άλλη Μέκκα;

Η ελληνική κυβέρνηση, βέβαια, δια στόματος υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν τόνισε  ότι “ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών” δίνοντας το μήνυμα ότι εμείς καθορίζουμε τους όρους!!! Μας δουλεύουν;

Η Ελλάδα δείχνει για μία ακόμη φορά την αδυναμία της να ασκήσει εξωτερική πολιτική με σθένος, επιτρέποντας στον Ερντογάν μαζί με τους πράκτορές του να περιφέρονται στη Θράκη, κάνοντας λόγο για τουρκική μειονότητα, ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες έξω από το τουρκικό προξενείο και μέσα σε ελληνικό έδαφος. Η χώρας μας θα κληθεί, επίσης, να παραδώσει τους 7 αξιωματικούς που διώκονται από την Τουρκία ως πραξικοπηματίες κι εκεί οι διμερής σύγκρουση είναι μονόδρομος καθώς δεν υπάρχει ούτε κατά διάνυα το ενδεχόμενο απαίτησης ανταλλαγής των 7 αξιωματικών με τους 11 δολοφόνους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Η επιλεκτική δημοκρατία, η τήρηση των διεθνών κανόνων και δικαιωμάτων του ανθρώπου και η «ανωτερότητα» της Ελλάδας προς τη διεθνή κοινότητα, ως το καλό παιδί… έχει τα όριά της!!!  

Το θράσος περισσεύει πλέον και από τον Τούρκο  Σουλτάνο κι από την Ελληνική Κυβέρνηση. Μια υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση που σε άλλες εποχές θα είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, αντ  αυτού σήμερα  προπηλακίζει τους Κύπριους Φοιτητές στην Ελλάδα που είχαν απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν με τα τόσα δεινά που έχει προκαλέσει στη Μεγαλόνησο. «Εξοστρακίζοντας» με δακρυγόνα και συλλήψεις  όλους τους έλληνες που έπραξαν το ίδιο. Διχάζοντας μια ολόκληρη κοινωνία κι ένα ολόκληρο έθνος για μία επίσκεψη που δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά μόνο την Τουρκία και τις ιμπεριαλιστικές της βλέψεις!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη- Γκόγκα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.