Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το TOP TEN του 15νθημέρου (1-15 Δεκ 2017)

Ο γλυκόπικρος Δωδεκάλογος του Σκαλιώτη!

Από το Δημήτριο Γκόγκα

Σκοπός μας είναι να παρουσιάζουμε με γελαστικό, περιπαιχτικό και ίσως καυστικό ύφος γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που επηρεάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά την καθημερινότητά μας, σε 15νθήμερη βάση. 

(να εύχεστε να μην μπείτε)
 
Νο 10
Οι φιλόζωοι, οι ζωόφιλοι που τριγυρνούν σε διάφορους δρόμους της πόλης κρατώντας με υπερηφάνεια τα μικρά του σκυλάκια, με το καινούργιο τους λουράκι, την κονκάρδα, το νέο τους κουστουμάκι, αλλά αδυνατούν να κρατήσουν μία σακούλα για να περιμαζέψουν τις ακαθαρσίες τους εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά κυρίως την συμπαθή τάξη των ζωόφιλων/ φιλόζωων, που συμπεριφέρονται με ευθύνη σε αυτό το θέμα. Όσο για σκυλάκια; είμαι σίγουρος πως εάν μπορούσαν να μαζέψουν τα κακά τους… θα το έκαναν!!!
Νο 9
Η οπτική ρύπανση!!! Ειδικά στη περιοχή του Mackenzie, όπου ο καθένας κατασκευάζει ότι θέλει, όταν θέλει και όπως θέλει. Βάφει το διαμέρισμα της πολυκατοικίας που μένει (παρά το αντιθέτως οριζόμενο από τον νόμο περί ιδιοκτησίας) όπως θέλει χωρίς να έχει καμία απολύτως επίπτωση. Κατασκευάζει αποθήκες, επισκευάζει αυτοκίνητα σε κοινόχρηστους χώρους  ως άλλο συνεργείο..., απλώνει σε ταράτσες, χτίζει τα μπαλκόνια... και μη χειρότερα! Αλαλούμ!
Νο 8
Τα μέσα μετακίνησης ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων! Ποιός τα ελέγχει; Όρθια παιδιά, οδηγοί που μιλούν στο κινητό και... ναι το είδαμε κι αυτό, τα ψώνια του Σούπερ Μάρκετ... πρώτη θέση! 
Νο 7
Τα όρια ταχύτητας στους δρόμους; Μήπως θα πρέπει να επανεξεταστούν; Μήπως θα πρέπει να αλλάξουν; Ίδια όρια σε δρόμους εκτός πόλεως με αυτά εντός....
Νο 6
Οι δημότες που παρουσιάζονται στις διάφορες εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή. Δίνουν την αίσθηση ότι περιμένουν τα φώτα να πέσουν πάνω τους. Ε,  τα φώτα πέφτουν στους διάσημους, ξυπνήστε!
Νο 5
Το τέλος κοιμητηρίου. Θα μας πεθάνουν μια ώρα νωρίτερα! Καλύτερη στοιχειοθέτηση θα ήταν ευχής έργο!
Νο 4
Οι συμπολίτες μας που δεν πατούν στις παρουσιάσεις βιβλίων ειδικά ποιητικών συλλογών. Τρεις και ο κούκος και ο κούκος πάντα νόμος. Πρόταση: Στις επόμενες παρουσιάσεις να υπάρχει δωρεάν μπουφές με κουπέπια και σούβλα. Κάτι μπορεί να γίνει τότε!
Νο 3
Η «βρωμιά», η ακαταστασία, οι καταστροφές στον χώρο των Αλυκών που δεικνύουν τόσο τη δική μας αδιαφορία και την απαξίωση για το Δημόσιο χώρο ως αγαθό αλλά όσο και την αδυναμία φορέων να εποπτεύουν αποτελεσματικά έναν χώρο που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών ως αξιοθέατο της πόλης μας.
Νο 2
Οι έρανοι που πραγματοποιούνται στα φανάρια (φώτα) της τροχαίας. Το πόσο επικίνδυνο είναι μάλλον όλοι το αντιλαμβανόμαστε, πλην,  προφανώς αυτών που το αποφασίζουν. Όταν θα θρηνήσουμε το πρώτο θύμα, κάτι που απεύχομαι, τότε θα ψάχνουμε, ματαίως,  τρίτους για να αποδοθούν ευθύνες.
Νο 1
Η οδική συμπεριφορά μας μόλις... πατάμε ρόδα στη Λεωφόρο των Φοινικούδων, ακόμα και όταν ο δρόμος είναι τελείως άδειος. Μάλλον δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει … λεωφόρος. Όπως και να έχει, άλλο είναι να οδηγούμε με μικρή ταχύτητα για να μην προκαλέσουμε ατύχημα και άλλο είναι να κωλύουμε την κυκλοφορία, επειδή ψάχνουμε θέση παρκαρίσματος, επειδή βγήκαμε απλώς μια βόλτα, ή επειδή κάνουμε χάζι και αστειευόμαστε με την παρέα μας. Α, μη ξεχάσω και τους "γαμπρούς της ευτυχίας" που νομίζουν ότι οι Φοινικούδες είναι νυφοπάζαρο, οπότε τέρμα και στη διαπασών το ραδιοκασετόφωνο!


Έναν ναυαγοσώστη επειγόντως!!! Πνιγόμαστε!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.