Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Δέκα Ιστορίες για αγρίους στη Μεγαλόνησο!!!


Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Η καθημερινότητα έχει γίνει πολύπλοκη και δεν υπάρχει μέρα που να μην συμβεί κάτι ώστε να μας κρατά σε εγρήγορση. Τα γεγονότα εναλλάσσονται με τέτοια ταχύτητα και δεν υπάρχει περίπτωση πλήξης και ανίας… Ειδικά στην Κύπρο μας όπου η συμπεριφορά μας χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης, βράζει και από τη ζέστη ο τόπος, περίεργα γεγονότα μας κατατάσσουν σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορεί.. θα μας βάλουν στην κατάψυξη για μελλοντική μουσειακή και αναπαραγωγική χρήση.


Γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας

Στο Νο 10, λοιπόν, η απονομή προεδρικής χάριτος σε δράστη σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ο οποίος εξέτιε 3ετή ποινή. Η απόφαση. προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, σφοδρή αντιπαράθεση και ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε  τη θλίψη του για τον πόνο που προκλήθηκε στο ενήλικο πλέον θύμα της επίθεσης από την απονομή χάριτος. Για την ιστορία ο θύτης και το θύμα ήταν και είναι γείτονες! Πλέον της όποιας λογικής στην απόφαση για την απονομή χάρη, αυτό που μένει είναι ο παραλογισμός στην συνολική αντιμετώπιση του θέματος από την πολιτεία. Ακολούθησαν και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που αντί να ηρεμήσουν τη φωτιά  μάλλον έριξαν λάδι….. και μάλιστα… καμένο!

Στο Νο 9 η έλλειψη στεγάστρων στις στάσεις των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων της Λάρνακας. Οι εικόνες των τουριστών που περιμένουν με αυτοσχέδιες ομπρέλες ή κάθονται στο έδαφος και στα διαχωριστικά των δρόμων, δεν έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου ακόμα, αλλά μάλλον δεν θα αργήσει και αυτή η διαπόμπευση μας. Το κόστος για την τοποθέτηση 20 στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείων επί της παραλιακής δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που δίνουμε ως Δήμος για πληρωμές καλοκαιρινών συναυλιών.

Στο Νο 8 η αντιπαράθεση του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών. Μια αντιπαράθεση που σοκάρει όχι με την εγωιστική διάθεση που επιδεικνύουν και οι δύο πλευρές αλλά κυρίως με την μη ενημέρωση των απλών πολιτών που ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει γιατί μαλώνουν δυο κοκόρια σε ξένο αχυρώνα. Και όταν λέμε απλή ενημέρωση εννοούμε ότι θα πρέπει τα αιτήματα των μεν και οι λύσεις των δε να αναλύονται με απλά ελληνικά Π.Χ. βρε αδελφέ: Θέλουν να μειωθεί ο μισθός κατά 200 ευρώ; Η απάντηση: Εμείς προτείνουμε να μειωθεί κατά 10 ευρώ. Ή προτείνουν αύξηση εκπαιδευτικής εργασιακής ώρας κατά 45 λεπτά την εβδομάδα. Η απάντηση εμείς λέμε όχι. Αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε αυτή την διαδικασία. Οπότε λαέ και κυρίως μικρέ και μεγάλε μαθητή: Σκάσε και Κολύμπα!

Στο Νο 7 η κοινή επιχείρηση στο χωριό Τραχώνι της Κυπριακής από την Βρετανική και Κυπριακή Αστυνομία για την πάταξη του παράνομου Τζόγου. Δεν θα σταθώ στη αξιοπρόσεκτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της παρανομίας, αλλά να εν έτη 2018 να υπάρχει μπροστά μας η αποικιοκρατία…. δυσκολοχώνευτο σιορ.

Στο Νο 6 η τουαλέτα (WC) που έχει χτιστή σε πολυκατοικία στο Μακέντζυ. Δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, φιγουράρει με τις ευλογίες της κρατικής διοίκησης. Ανεκτικότητα, αδιαφορία, μη εκτέλεση νόμων, τι ακριβώς συμβαίνει (;) μόνο αυτοί που διοικούν και αποφασίζουν γνωρίζουν.

Στο Νο 5 η εποπτεία των εργασιών στις οικοδομές από τους κρατικούς λειτουργούς. Τη μια μέρα βάζουν το κράνος (ειδοποιήθηκαν άραγε ότι έρχεται ο επόπτης;) και την άλλη το κράνος καταντά διακοσμητικό στοιχείο στη πρώτη κολόνα δεξιά. Μέχρι να θρηνήσουμε θύματα.

Νο 4 Μπορεί να απαντήσει κανείς τι μεγάλο έργο έγινε στη Λάρνακα, πλην παραλιακής, εδώ και δέκα χρόνια;

Νο 3 Η αισθητική των μαθητών. Προσέξτε τους πολύ καλά και θα καταλάβετε τι εννοούμε. (οι εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα)

Νο2 Η αισθητική των πολιτικών! Ποια αισθητική, μάλλον… αναισθητική!!!

Νο 1 Η αισθητική του κράτους. (αναξιοκρατία, φαυλοκρατία, οικογενειοκρατία, ρουσφετοκρατία, εθνική τραγωδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.