Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ꞌ18-ꞌ19 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ.


Άρχισαν οι δοκιμές των εναρκτήριων έργων της Κεντρικής, Νέας & Σκηνής 018 στον ΘΟΚ. Με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και διαθέτει σπουδαία ονόματα συγγραφέων, έργων και καλλιτεχνικών συντελεστών, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ξεκινάει επίσημα τη σεζόν, με τις εναρκτήριες παραγωγές του σε τροχιά δοκιμών.


Σκηνή 018
Το υπέροχο ρωσικό παραμύθι Ο τυχερός στρατιώτης, που διασκευάστηκε για το θέατρο από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, ανεβαίνει με την υπογραφή της Γεωργίας Μαυραγάνη, η οποία εγκαινιάζει την πρώτη σκηνοθετική συνεργασία της με την Κύπρο και τον ΘΟΚ, μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε πέρυσι με την παράσταση Γκιακ.

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου 2018
 
Νέα Σκηνή
Ένα από τα καλύτερα έργα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.  Ο ήχος του όπλου, της κορυφαίας Ελληνίδας συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Άδωνι Φλωρίδη.
Στην δυναμική ομάδα των συντελεστών συμμετέχει η ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός Ράνια Σχίζα.

Πρεμιέρα: 9 Νοεμβρίου 2018

Κεντρική Σκηνή
Το κλασικό αριστούργημα του Εντμόν Ροστάν Συρανό ντε Μπερζεράκ, ένα έργο που συνδυάζει την κωμωδία με την περιπέτεια και το ηρωικό στοιχείο με το ρομαντισμό και το συναίσθημα, σκηνοθετεί ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.
Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Λώρης Λοϊζίδης, πλαισιωμένος από έναν ισχυρό θίασο 18 ηθοποιών.

Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου 2018

Φωτογραφίες από τις δοκιμές των έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.