Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «SUPPORT»

ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ & ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥ

Το παρόν Πρόγραμμα Επιχορήγησης «PIN #prevention and #intervention» προκηρύχθηκε από κοινού από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η πρόληψη και η προσπάθεια μείωσης των συμπεριφορών εξάρτησης καθώς και της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και τον στοιχηματισμό.







Μια ομάδα επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα PIN για Δημιουργία Ομάδων Γονέων με σκοπό την ενίσχυση, στήριξη & ενδυνάμωσης του Γονεϊκού ρόλου. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές και η έναρξη του προγράμματος άρχισε από την 1η Ιουνίου 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2018.

Οι επαγγελματίες κοινωνικοί λειτουργοί είναι ο Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, ο Σταύρος Πάρλαλης, η Κούλλα Ερωτοκρίτου, η Σώτια Ανδρέου η Έλενα Ηροδότου, η Σοφία Ρόσσου, ο Παναγιώτης Παναγή και ο Χρυσοβαλάντης Κύρκου οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία σχετικά με την εκπαίδευση γονέων.

Μέσα από το ομαδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των γονέων στοχεύεται:η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια μεταξύ των γονέων - παιδιών, η ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας των γονέων με το σχολείο, η βελτίωση των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους, η αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους, η ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωσης της οικογένειας, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης της οικογένειας και η συναισθηματική αποφόρτιση, η πληροφόρηση για υπηρεσίες και πρακτική βοήθεια, η κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε θέματα επικοινωνίας, επίλυσης συγκρούσεων, οριοθέτηση παιδιών, η αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς  των γονέων προς το παιδί τους και την αποδοχή του παιδιού τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΑΔΑΣ
Κάθε ομάδα γονέων θα απαρτίζεται από 12- 18 άτομα. Θα διεξάγονται 8 δίωρες συναντήσεις για κάθε ομάδα μία φορά τη εβδομάδα και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες για το λόγο ότι οι γονείς εργάζονται. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ
ü  Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας  γονέων & Διαπροσωπικές Σχέσεις μέσα στην Οικογένεια
ü  Ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου
ü  Ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πληροφόρησης με άλλους γονείς
ü  Βελτίωση αυτοεκτίμησης των γονιών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση αυτοεκτίμησης των παιδιών τους
ü  Συμβουλευτική υποστήριξη και πρακτική εφαρμογή στο απαιτητικό έργο που βιώνουν στην καθημερινότητα τους
ü  Σχέσεις της οικογένειας με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον
ü  Χρήση κοινωνικών υπηρεσιών  Δικαιώματα – Υποχρεώσεις  Τεχνικές  ενδυνάμωσης
ü  Αποτελεσματικός χειρισμός συγκρούσεων Κίνητρα – παρακίνηση για  αλλαγή
ü  Διαχείριση συναισθημάτων
ü  Επεξήγηση συμπεριφοράς των μελών  Καθορισμός ρόλων – Διασαφήνιση ρόλων
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή του προγράμματος Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους στο τηλ.99202988 ή ηλεκτρονικά demetris_cc@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.