Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στη Λάρνακα το 3ο Smart Blue City Ευρω-Μεσογειακό Συνέδριο.


Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στις 5-6 Οκτωβρίου 2018 

Το Ευρω-Μεσογειακό συνέδριο ‘SmartBlueCity’ διοργανώνεται ετησίως με τη βοήθεια πολλών εταίρων και υποστηρικτών. Στόχοςτου είναι η δημιουργία αλληλεπίδρασης μεταξύ των τοπικών αρχών,της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και τωνσχετικών επαγγελματικών ομάδων και η διάχυση της γνώσης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τις καινοτόμες ιδέες που μπορούν να συμβάλλουν και επιταχύνουν την ‘έξυπνη’ ανάπτυξη των πόλεων και την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.



Ο πλανήτης αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλες προκλήσεις, όπως η ένταση της αστικοποίησης, οισοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,ηαπώλεια της βιοποικιλότητας, ηέλλειψη πόρων σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και στενότητας, η αυξανόμενη τάση των μεταναστευτικών ροών, οι απειλούμενοι από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους χερσαίοι και θαλάσσιοι πολιτιστικοί πόροι, κ.ά.

Η περιοχή της Μεσογείου φαίνεται να αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση πολλώναπό τις παραπάνωπροκλήσεις, με απρόβλεπτες επιπτώσεις όσον αφορά τηνεπιδίωξη στόχωναειφορίας και ασφάλειας των πολιτών της. Η αντιστροφή τωνανεπιθύμητων τάσεων και η αποτελεσματική διαχείριση των σχετικών κινδύνων απαιτούν τη χάραξη στρατηγικής και των σχετικών πολιτικών και τη συνεπή υλοποίησή τους, με σκοπό τημείωση του οικολογικού αποτυπώματος των μεσογειακών αστικών περιοχών, την έξοδο από την τρέχουσα οικονομική ύφεση και την εξασφάλιση έξυπνων, βιώσιμων, ανθεκτικών, ζωντανών και ευημερουσών περιοχών για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές.

Το μοντέλο εξέλιξης της ‘έξυπνης’ και βιώσιμης πόλης(SmartandSustainableCity- SSC) και η προοπτική που αυτό παρέχει για τη διαχείριση πολλών προκλήσεων στην περιοχή της Μεσογείου βρίσκεται στον πυρήνα του 3ου‘SmartBlueCity’ Ευρω-ΜεσογειακούΣυνεδρίου με θέμα “FeaturingTerritorialIntelligence of Small and Medium-sized Cities and InsularCommunities in the MediterraneanScenery–BridgingLocalEndeavorstoGlobalDevelopments”,  που θα λάβει χώραστη Λάρνακα, στις 5-6 Οκτωβρίου 2018.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρόνος υλοποίησης τουΣυνεδρίου (Οκτώβριος 2018) εμπίπτει στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EuropeanYearofCulturalHeritage - EYCH2018) και ότι η γεωγραφική περιοχή που στοχεύει είναι μία από τις πολιτιστικά περισσότερο ευημερούσες περιοχές του κόσμου και σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών, το θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάςστο πλαίσιο της ‘έξυπνης’ και βιώσιμης πόλης θα αποτελέσει τον πυρήνα του Συνεδρίου, αξιοποιώνταςτη διάκρισηEYCH2018που απονεμήθηκε στο  SmartBlueCity’από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Συνέδριο διοργανώνεται ετησίως από το SmartCitiesMediterraneanCluster(SMART-MED), που διαχειρίζεται η CNEBusinessDevelopmentLtd και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο(ΕΜΠ), Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών,Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Το 1οσυνέδριο SmartBlueCity πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό τον Απρίλιο του 2016 και το 2οστο Ηράκλειο Κρήτης, τον Σεπτέμβριο του 2017.
Συνδιοργανωτέςτου 3ου Συνεδρίουείναι:
·         το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου;
·         τοKIOSResearchandInnovationCenterofExcellenceτουΠανεπιστήμιοΚύπρου;
·         το Κυπριακό Ινστιτούτο;
·         το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου;
·         το Copernicus Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου της Ουτρέχτης;
·         Το Πανεπιστήμιο Basilicata;
·         τοΙνστιτούτοM2CτουBremen University, Germany.


Υπό την αιγίδα των Υπουργείων Μεταφορών, Επικοινωνίας & Έργωνκαι Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου; του Δήμου Λάρνακας; της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο; του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας;του Κέντρου Ερευνών Αλεξάνδρειας και Μεσογείου της Νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας(Alex Med), το 3ο Συνέδριο SmartBlueCity προσελκύει σημαντικούς ομιλητές και συμμετέχοντες από την Ευρω-Μεσογειακή περιοχή και άλλες χώρες.
Το Συνέδριο αποτελείται από δύο αλληλένδετα μέρη: το «Επιστημονικό» μέρος, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις και υποστηρικτικές τεχνολογίες που σχετίζονται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρού και μεσαίουμεγέθους Μεσογειακές πόλεις και κοινότητες; και το"Εκθεσιακό" μέρος, που στόχο έχει να δόσει την ευκαιρία στη βιομηχανία και στις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν προϊόντα, υπηρεσίεςκαι λύσεις για τηναντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των πόλεων και κοινοτήτων.
Η παραπάνω διάκριση αντικατοπτρίζει τη προσπάθεια ολοκλήρωσηςτων επιστημονικώνεξελίξεων και των εξελίξεων της βιομηχανίας για την αύξηση της γνώσης και την προσφορά εναλλακτικών προτάσεων σε τεχνολογικά προϊόντα και προσεγγίσεις που είναι σχετικά με πιθανές λύσεις,οι οποίες μπορούν να στηρίξουν τις προσπάθειες των πόλεων και κοινοτήτων της Μεσογείου για την αντιμετώπιση των σημερινώνκαι μελλοντικών προκλήσεων.
Το όφελος από τη συμμετοχή στο Συνέδριο SmartBlueCity:
·         Γνώση για τις προκλήσεις της ‘έξυπνης’ και ‘γαλάζιας’ ανάπτυξης από τις παρουσιάσεις επιλεγμένων ομιλητών από την ακαδημαϊκή κοινότητα.
·         Διερεύνηση έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζονται από τους συμμετέχοντες από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.
·         Αλληλεπίδραση και δικτύωση με ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
·         Εξεύρεση συνεργατών για την ανάπτυξη έργων και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο SmartBlueCity 2018:
·         Πόλη και πολίτες / Αρχές διοίκησης -Δημοτικά Συμβούλια, Κυβερνητικά Τμήματα, Περιφερειακές Αρχές, Επιμελητήρια και Επαγγελματικοί Σύλλογοι
·         Ακαδημαϊκή κοινότητα- Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα, Ακαδημαϊκοί Οργανισμοί
·         Βιομηχανία / Πάροχοι υπηρεσιών / Επιχειρήσειςστους κλάδους της Ενέργειας, των Μεταφορών,του Περιβάλλοντος, της Χωροταξίας/Πολεοδομίας, τουΚτιριακού τομέα, του Τουρισμού και άλλων σχετικών τομέων

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.smartbluecity.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.