Σε συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, προσκλήθηκαν και παρευρεθήκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής κ.Τάσος Χρισοφίδης και ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής κ.Ιωάννης Γιαπιντζάκης.
Κατά τη συνεδρία, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, επανέλαβε την οριστική απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη δημιουργία της Νέας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας, του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα. Στη συνέχεια, ο Αντιπρύτανης παρουσίασε λεπτομερή προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της Σχολής για την επόμενη δεκαετία.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους την εξέλιξη αυτή σε σχέση με το λεπτομερές πλάνο που παρουσιάστηκε, το οποίο θα μελετηθεί και από το Δήμο ώστε στη συνέχεια να γίνουν τα ανάλογα διαβήματα.
Τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω των αρμόδιων Υπουργείων και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να προωθηθεί η δημιουργία της αναφερόμενης Σχολής στη Λάρνακα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το 2026 θα είναι δυνατό η Νέα Σχολή να φιλοξενήσει τους πρώτους φοιτητές ενώ το 2021 θα μπορέσει να ξεκινήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε εγκαταστάσεις που θα παραχωρήσει ο Δήμος. Όπως έχει αναφέρει ο Πρύτανης, η δημιουργία της Σχολής είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την έρευνα και την περαιτέρω ανάπτυξη, όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που η Λάρνακα ζητά από το κράτος τη συνεισφορά του. Επίσης αναφέρθηκε στην επιτυχία του Δήμου μαζί με άλλους εταίρους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Horizon2020” υπόβαλαν και πέτυχαν πρόταση με τίτλο “MARITEC – X” για την δημιουργία του “Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας” όπου σε συνδυασμό με την ίδρυση της Σχολής ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.