Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

'Ερχεται... "Ο ΓΙΟΣ" στο θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ.


Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνά 

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη νέα θεατρική χρονιά με το σπουδαίο έργο του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Florian ZellerΗ πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κοραλίας Σωτηριάδου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαρνάβας Κυριαζής. Το έργο πραγματεύεται ένα φλέγον για κάθε γονιό ζήτημα: τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων των εφήβων.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: η Άνν και ο Πιερ έχουν χωρίσει και ο μεν Πιερ έχει κάνει μια νέα οικογένεια με τη Σοφία, έχοντας μόλις αποκτήσει μαζί της έναν ακόμα γιο, ενώ η Άνν ζει μαζί με τον δεκαεπτάχρονο γιο τους Νικολά χωρίς να έχει ακόμα ξεπεράσει το διαζύγιό της. Το έργο αρχίζει τη στιγμή που η Άνν, απεγνωσμένη, θα καταφύγει στο σπίτι του πρώην συζύγου της, ζητώντας του βοήθεια για τον γιο τους όταν διαπιστώνει μετά από ειδοποίηση του διευθυντή του σχολείου του, ότι επί τρεις μήνες ο Νικολά δεν πηγαίνει στο σχολείο. Ο ίδιος αρνείται να της δώσει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά του και εκείνη νιώθει ότι τη μισεί.. Στη συνάντηση με τον πατέρα του, ο Νικολά θα εκφέρει τη φράση κλειδί για την όλη ιστορία, προσπαθώντας να αιτιολογήσει συναισθήματα και συμπεριφορές του: 'Η ζωή.. μου είναι βάρος' » Στον «Γιο» (2018), ο Φλοριάν Ζελλέρ, ολοκληρώνοντας την άτυπη τριλογία του – «Μητέρα» (2010) και «Πατέρας» (2012) –που ασχολείται με ευαίσθητα οικογενειακά θέματα, ερευνά τον εσωτερικό πανικό ενός προβληματικού δεκαεφτάχρονου και πυκνώνει δυναμικά τις αντιδράσεις και τις ενοχές των γονιών του. Ο συγγραφέας ανατέμνει τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα συνταρακτικό έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής,

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Γιάννου,

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σεμέλη Κυριαζή.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρίνος Ξενοφώντος, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Αστέρω Κυπριανού, Σταυριάνα Καδή, Ηλίας Ανδρέου, Νικόλας Πέτρου.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΛΑΡΝΑΚΑ: 23 & 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Τετάρτη & Πέμπτη)-Θέατρο Σκάλα,

ΠΑΦΟΣ: 7 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Τετάρτη & Πέμπτη)-Μαρκίδειο,

ΛΕΜΕΣΟΣ: 12 Δεκεμβρίου (Δευτέρα)-Ριάλτο

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:ΤΗΛ. 70007721


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.