Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Λάρνακα: Οχι στο «πράσινο» αλλά στο "γκρίζο" το δύκτυο πόλης κύριοι!!!


Όλα τα παρακάτω αποτελούν μικρές και μεγάλες εικόνες ντροπής μιας πόλης που καυχάται ότι ανήκει στο «πράσινο» δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων. Μάλλον "γκρίζο" είναι το δίκτυο κύριοι!!!

Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Εδώ και δύο χρόνια περίπου επισημαίνουμε κακώς κείμενα στην πόλη μας, που μοναδικό σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τους αρμόδιους φορείς και πρωτίστως την Δημοτική αρχή, προκειμένου να ενεργοποιήσουν εκείνες της υπηρεσίες ώστε να αποκατασταθούν μικρές και μεγάλες βλάβες στο περιβάλλον που ζούμε, ή να υπάρχουν παρεμβάσεις σε διάφορα προβλήματα, ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα και η εικόνα της πόλης γενικότερα. Ύστερα από δύο χρόνια, λοιπόν, το μόνο που έχουμε διαπιστώσει είναι η στασιμότητα στην υπεύθυνη αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων και η κακή εικόνα που προσδίδουν στην πόλη μας, ειδικά την τουριστική περίοδο. Ας τα δούμε επιγραμματικά ή ολιγόλογα.

Κάδοι απορριμμάτων: Σπασμένοι κάδοι, κάδοι ρυπαροί και βρώμικοι που πιθανόν και τα σκουπίδια να αδυνατούν να κάθονται μέσα, κάδοι χωρίς καλύμματα, κάδοι χωρίς ρόδες, κάδοι χωρίς πληροφοριακά αυτοκόλλητα σημειώματα κτλ. Παλαιότερα είχαμε προτείνει την αντικατάστασή τους με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και χρέωση στον λογαριασμό των σκυβάλων ανά πολυκατοικία και διαμέρισμα. Π.x. εάν μία πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων έχει ανάγκη 2 κάδων απορριμμάτων αξίας 400 ευρώ, τότε στο λογαριασμό των σκυβάλων των 170 ή 120 ευρώ θα προστεθεί και το ποσό που αναλογεί στον καθένα. Πχ 400 / 15 =26,66 ευρώ. Δηλαδή ο κάθε ιδιοκτήτης στο τέλος του χρόνου θα πληρώσει: 170 ή 120 ευρώ + 26,99 = 196,66 ή 146,99 ευρώ!

Η είσοδος του τμήματος Κήπων και δασών στην οδό Τουζ Χανέ, παρουσιάζει οικτρή εικόνα. Κάποιοι δεν σεβάστηκαν ως συνήθως το δημόσιο του χώρου και δημιούργησαν κακότεχνες ζωγραφιές και συνθήματα. Δεν θα σχολιάσουμε ότι τόσο καιρό δεν βρέθηκε κανείς από την αρμόδια υπηρεσία να πάρει λίγη μπογιά και να βάψει την είσοδο.



Θέσεις πάρκινγκ για ανάπηρους. Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ο σεβασμός στο δικαίωμα των αναπήρων συμπολιτών μας να έχουν ειδικές θέσεις για να παρκάρουν και να τις βρίσκουν ελεύθερες. Στην είσοδο. Λοιπόν, παραλίας στο ψαρολίμανο, κάποιος επιτήδειος συμπολίτης μας, «πάρκαρε» το απορριμματοφόρο δοχείο για να κάνει την δουλειά του πάνω στη θέση πάρκινγκ  αναπήρων. Για να μην το πάρει μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σημαίνει ότι δεν κουνήθηκε εποπτεία και έλεγχος από κανένα αρμόδιο όργανο. Οι αρμόδιοι προτιμούν την εύκολη λεία παρανομούντων: Νοσοκομεία, Κοινωνικές ασφαλίσεις και την οδό Κιτιέως.

Παγκάκια Παραλιακής: Μήπως πρέπει να τα βάψουμε κ. Δήμαρχε. Από την πολλή ηλιοθεραπεία αντί να μαυρίσουν… ξεθώριασαν!

Σοκάκια και στενοί αδιάβατοι δρόμοι: Υπάρχουν αρκετοί. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει πίεση από την Δημοτική Αρχή κάποιοι να κλαδεύουν, να κουρέψουν τα δένδρα τους για να μπορεί να περνά άνετα ο κόσμος; Τα βράδια δε, είναι φοβικά σε εκείνα τα σημεία… και χωρίς επαρκή φωτισμό!

«Αναστασία θέλεις να είμαστε μαζί;» Αυτό το σύνθημα είναι γραμμένο σε τοίχο στο Κέντρο μαστογραφίας στη Λάρνακα. Εδώ και δυο χρόνια διακωμωδείται η αδιαφορία των υπευθύνων να το διαγράψουν, να βάψουν τον τοίχο αλλά τι να λέμε «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» λέει μία παροιμία και δεν έχει άδικο.





Στάσεις Λεωφορείων: Απελπιστική η κατάσταση. Στην φωτογραφία τουρίστα κάθεται πάνω στη βαλίτσα του περιμένοντας το λεωφορείο για να τον μεταφέρει στο κέντρο της πόλης. Πήρα την άδειά του να φωτογραφηθεί, από μακριά (για ευνόητους λόγους) και όταν του ζήτησα την άποψη μου είπε: Η χώρα σας είναι… κουραστική. (Τώρα εμείς τι να του πούμε: Είχες και στη χώρα σου καθίσματα σε στάση σιορ;) Θα γελάει ως συνήθως και το παρδαλό κατσίκι! Πέρυσι είχαμε κάνει ολόκληρο θέμα για τις στάσεις λεωφορείων, ενημερώσαμε την δημοτική αρχή και τους υπόλοιπους ιθύνοντες αλλά… αλλά « τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».

Προστατευτικό πλαϊνό από γεφύρι στην οδό Τουζ Χανέ. Κάποιος το «τσαλάκωσε» με σκοπό να ανοίξει δρόμο. Μια επίσκεψη θα βεβαιώσει το αληθές. Και εντάξει έγινε αυτό, ποια αρχή είναι υπεύθυνη να το «κόψει» τελείως και να διαμορφώσει μια ακίνδυνη κατάσταση;




Η πλαστική καρέκλα σε στάσεις λεωφορείων: Κάποιοι συμπολίτες μας μέσα στην αγανάκτησή τους έχουν τοποθετήσει πλαστικές καρέκλες σε στάσεις λεωφορείων για να αυτοεξυπηρετούνται. Τουλάχιστον βάλτε παγκάκια! Έλεος!!!
10. Το μικρό κανάλι με νερό που βρίσκεται πίσω από πολυκατοικίες στην περιοχή του Τουρκομαχαλά. Ας το επισκεφτεί κάποιος υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας. Θα έχει πολλά να αποκομίσει και κυρίως γνώσεις για τους κινδύνους της δημόσιας υγείας. Σκουπίδια, πλαστικά και ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί πεταμένα εντός του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.