Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Παραδόθηκε με κάθε επισημότητα, ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας.


Πραγματοποιηθήκαν την Πέμπτη 2 Μάιου 2019, στις 7.00 μ.μ., τα εγκαίνια του έργου ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας, ο όποιος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, μέσα στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».  

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Α.Ε. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία των Αρχών της πόλης.

Ο Δημοτικός Κήπος, μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, απέκτησε την πραγματική εικόνα που του αρμόζει τόσο στην πόλη αλλά και στις καρδίες των συνδημοτών μας σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στο αγαπημένο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Ο Δημοτικός Κήπος αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη μας, ένα χώρο διασκέδασης και χαράς. Ένας χώρος πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας , σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ένας χώρος με αστικό εξοπλισμό, με πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καφετέρια και χώρους υγιεινής και πάνω από 150 δέντρα. Σημειώνεται ότι, από την ημέρα παράδοσης του στο κοινό, εκατοντάδες Λαρνακείς και επισκέπτες, επισκέπτονται  καθημερινά για να περάσουν το χρόνο τους. 

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Κήπου και καθώς επίσης και με τα υπόλοιπα έργα τα όποια βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σχεδιασμό, όπως
·       η ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας
·       η δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη Λάρνακας)
·       η δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης (Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας)
·       η ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας
·       η ανάπλαση συμπλέγματος καταστημάτων Ζουχούρι και διαμόρφωση εσωτερικής διαμόρφωση Πλατείας
·       η μετακίνηση και η κατασκευή των νέων γηπέδων τένις στην περιοχή του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού Κιτίου που βρίσκεται στο χώρο της σημερινής έδρας του Ομίλου

και μαζί με τις υπόλοιπες επενδύσεις που γίνονται και με τις προσπάθειες για υιοθέτηση της πρωτοβουλίας «Λάρνακα Γαλάζια Πόλη», σε συνδυασμό με την σημαντική επιτυχία που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας και οι υπόλοιποι Εταίροι που συμμετέχουν στο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020, για τη δημιουργία του Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτουκαθιστούν την Λάρνακα πλέον, ένα κομβικό σημείο αναφοράς τόσο στην Κύπρο όσο και πέραν από αυτή.

Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, «… σήμερα, εγκαινιάζουμε ακόμα ένα έργο στην πόλη μας και μαζί εγκαινιάζουμε την έναρξη μιας νέας εποχής. Και με αυτό το έργο, προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των στόχων του και του οράματος μας σαν πόλη. Το όραμα για την ασφαλή και ευκολότερη διαβίωση  του κάθε Κύπριου πολίτη και ξένου επισκέπτη και σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον που την ίδια ώρα να σέβεται  το φυσικό περιβάλλον…».

Οι εξελίξεις και η ανάπτυξη που λαμβάνει η Λάρνακα, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά μια διαχρονική επιτακτική ανάγκη βασικών προϋποθέσεων και καταστάσεων που για χρόνια περιορίζουν την ανάπτυξη της πόλης. Αυτές είναι η ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και η δημιουργία Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου κάτι που αποτελεί κα μια μεγάλη επιθυμία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και του ίδιου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τα εγκαίνια τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος και πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Ανδρέα Ανδρέου.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του όλους όσοι έχουν συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα στο Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» που και σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε μεγάλος συμπαράστασης του Δήμου και κατ’ επέκταση της πολύς αφού παραχώρησε τα νέα παιγνίδια του παιδότοπου του Δημοτικού Κήπου. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας και τον εργολάβο του έργουκαθώς και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης,  τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων καθώς και την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί χωρίς τη δική τους καθοριστική συμβολή, η ολοκλήρωση της  ανάπλασης του έργου του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας αλλά και των άλλων έργων, δεν θα ήταν εφικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.