Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας... σε ευχαριστούμε!!!




«Αυτόν τον κόσμο τον καλό» τραγούδησε η Χορωδία της Προοδευτικής Λάρνακας, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, σε μια συναυλία αφιερωμένη στο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.  




Η μουσική παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα του κ Δημήτρη Πιερίδη, προέδρου του Ιδρύματος Πιερίδη, ο οποίος στον χαιρετισμό του, μέσα από ένα διανθισμένο λόγο, μας παρουσίασε τον Σταύρο Ξαρχάκο.


Ακολούθησε η απόδοση 19 τραγουδιών, την μουσική των οποίων έγραψε ο μεγάλος έλληνας μουσουργός. 
Η χορωδία έξυπνα στημένη, με τις αξιοπρόσεκτες φορεσιές τους, έλαμπε. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία, με τις υπέροχες φωνές τους, απέδωσαν άψογα όλα τα τραγούδια.
Σε ορισμένα δε, φάνηκε η πολύχρονη πείρα του μαέστρου, που έφερε το χορωδιακό σύνολο στην κορυφή και με τις επίμονες προσπάθειες κατορθώνει να το κρατήσει εκεί.

Η Χορωδία κινείται πάνω σε ασφαλή μονοπάτια, χωρίς τολμηρές απόπειρες και πειραματισμούς. Αυτό όμως που μάς παρουσιάζει το κάνει πολύ καλά.
Εξάλλου οι πολυπληθείς φίλοι της χορωδίας με την συνεχή υποστήριξή τους, αποδεικνύουν το αυτονόητο. Η Χορωδία χαίρει της εμπιστοσύνης του κοινού και κάθε της εμφάνιση αποτελεί μια γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού. Κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στο μαέστρο αλλά και στους υπέροχους χορωδούς που σε κάθε τους εμφάνιση πρωταγωνιστούν επί σκηνής.

Στο σημείο αυτό θα επισημάνουμε την εξαίρετη ερμηνεία από τους Σολίστες  Βασούλα Κονναρή, Λουκία Χατζηκωνσταντή και Χάρης Νικολάου, ενώ μοναδικές ήταν οι μικρές: Νεφέλη Αντωνίου και Γεωργία Νεοκλέους που ερμήνευσαν τα τραγούδια: Να με θυμάσαι και Φως της αυγής, αντίστοιχα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την παρουσία της Σχολής Χορού και Χορογραφίας Αλίκης Περδίου.


Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παράσταση, έβγαλε αληθινή μια παλαιότερη ευχή του μαέστρου κ Μάριου Λυσάνδρου. Και το Δημοτικό θέατρο γέμισε αλλά και το κοινό της Λάρνακας απόλαυσε μια εξαιρετική δουλειά. Εις το επανιδείν, λοιπόν.
Η οργάνωση θέσεων από την κυρία Νέδη Χατζημάρκου, γραμματέα της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας, ήταν εξαιρετική.

Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας... σε ευχαριστούμε!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη
Φωτογραφία: Σώτος Κωνσταντίνου
Χορηγός Επικοινωνίας: Apopsi- La

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.