Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Σε ρυθμούς «TANGO»... χόρεψε η Λάρνακα με τους Tiempos Viejos Quintet !!!


Οι Tiempos Viejos Quintet με τον Φώτη Μουσουλίδη στο ακορντεόν και τις ενορχηστρώσεις, τον Νίκο Πίττα στο βιολί, την Άννα Καλογήρου στο πιάνο, τον Παναγιώτη Λοϊζίδη στη Κιθάρα και τον Νίκο Ιωάννου στο κοντραμπάσο, δημιούργησαν μία μοναδική ατμόσφαιρα παίζοντας soundtrack πολύ γνωστών συνθετών στο μουσικό στερέωμα, όπως των  Carlos Gardel, Francisco Canaro, Astor Piazzolla κ.α.

Ο Φώτης Μουσουλίδης φρόντισε κάθε φορά που ξεκινούσε μία νέα ενότητα μουσικών κομματιών, να μας δίνει και τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούσαν στην γέννηση των τραγουδιών, τους δημιουργούς κ.α. Αυτό λειτούργησε θετικότατα στην σχέση της μπάντας με το κοινό. Έτσι ερχόταν αβίαστα και το θερμό χειροκρότημα, για τα καθ΄ όλα άψογα  - έτσι κι αλλιώς-  μέλη του συγκροτήματος. Θεωρούμε πως εάν ο στόχος του συγκροτήματος ήταν να τονισθεί η απλότητα και το συναίσθημα καθώς και ότι το tango  είναι ένας ξεχωριστός τρόπος επικοινωνίας των δύο φύλλων, επιτεύχθηκε στο έπακρο.

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου χόρεψαν στους ρυθμούς του tango οι: Γιώτα Μπελεγράτη και Shalom  Volchok.

Είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους μουσικές παραστάσεις δεν λαμβάνουν μέρος συχνά στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιδα ικανοποιητική. Σίγουρα για το κοινό της Λάρνακας  ήταν μια παράσταση “σεμινάριο»  στην μουσική μας παιδεία.  Από μια τέτοια μπάντα όπως αυτή, με επαγγελματίες, βιρτουόζους του είδους, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο, σε ένα χώρο μάλιστα που η ακουστική του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. 

Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και πάλι τους Tiempos Viejos Quintet να μας κάνουν να ζήσουμε και πάλι παρόμοια συναισθήματα.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Στρατούλα Τραμουντάνη

Υπεύθυνος Παραγωγής: Αντώνης Κοϊζας
Φωτογραφίες: Αρχείο Αντώνη Κοϊζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.