Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Έχει καταφέρει το κτήνος του φασισμού να εισχωρήσει ακόμα κι ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι; Στη Λευκωσία η ΕΒΡΑΙΑ!!!


Ένα μήνα μετά την δημοσίευση του ρατσιστικού νομοσχεδίου της Νυρεμβέργης, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ εξόριστος, γράφει την ΕΒΡΑΙΑ.

Διαχρονικά νοήματα, έννοιες που παραμένουν πάντα επίκαιρες και ουσιαστικές και ερμηνεία «ψυχής» από την Βαλεντίνα Σοφοκλέους στη μεταφορά του μονολόγου στο σανίδι, σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη.

Μετά τη Λάρνακα και τη Λεμεσό, η παράσταση ΕΒΡΑΙΑ η οποία ενθουσίασε το κοινό, σειρά έχει η Λευκωσία, την Παρασκευή 15 Μαρίτου στο FLEA THEATER.

Ένας άκρως απαιτητικός μονόλογος της Βαλεντίνας Σοφοκλέους, όπου η πρωταγωνίστρια, μεγαλοαστή εβραϊκής καταγωγής παντρεμένη με ένα διευθυντή κλινικής, συνηθισμένη σε μια άνετη ζωή, αποφασίζει μια νύχτα να φύγει ξαφνικά. Τηλεφωνεί σε φίλους και γνωστούς, δηλώνοντας πως φεύγει για διακοπές στο Άμστερνταμ. Ο άντρας της αμήχανος δεν την εμποδίζει να φύγει, δεν την παρακαλά να μείνει.

Είναι κι αυτός θύμα της ρατσιστικής προπαγάνδας; Έχει καταφέρει το κτήνος του φασισμού να εισχωρήσει ακόμα κι ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι;
Εξαιρετικό υλικό προς προβληματισμό και μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Αναμένουμε να επαναληφθεί στη Λάρνακας μετά από απαίτηση του κοινού.

Στρατούλα Τραμουντάνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.