Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση πάνω στο θέμα της υδροδότησης και επέκτασης των γηπέδων γκολφ






26 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση

Σκάνδαλο η υδροδότηση και επέκταση των γηπέδων γκολφ

Όλοι παραδέχονται ότι οι αναπτύξεις των οικισμών γηπέδων γκολφ αποτελεί μέρος της μεγάλης φούσκας των ακινήτων που οδήγησε στην κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών.  Όλοι ξέρουν ότι τα γήπεδα γκολφ γίνονται για να αποκτήσουν δικαιώματα οικιστικής ανάπτυξης ιδιοκτησίες σε αγροτικές ζώνες που δεν έχουν δικαιώματα ανάπτυξης. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις επηρεάζονται περιοχές προστασίας της φύσης, δασικές περιοχές και αρχαιολογικοί χώροι .

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παραπέμπουμε αρχικά στην πρόσφατη παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή με επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή με την οποία καταθέτει εισηγήσεις για αντιμετώπιση των νέων υδατικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ζητά τον περιορισμό της παροχής νερού στα γήπεδα γκολφ και τις σχετικές αναπτύξεις.
Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οι επιπτώσεις της λειτουργίας των υπεράριθμων γηπέδων, σε συνδυασμό με τις ποσότητες νερού που χρειάζονται, αποτελούν παράγοντες αρνητικούς στη λειτουργία τους. Οι ανησυχίες αυτές είναι διαχρονικές, όπως διαχρονικό είναι και το αίτημα μας προς την Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τη νομοθεσία, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η αλλαγές που ενδέχεται να επιφέρουν οι αναπτύξεις αυτές στο ευρύτερο περιβάλλον.  
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και καταδικαστέο το γεγονός ότι την ιδιά ώρα που οι αγρότες καταστρέφονται με σαρωτικές περικοπές στο νερό , τα γήπεδα γκολφ και οι συναφείς αναπτύξεις τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υφίστανται καμία περικοπή στην παροχή νερού. Αντίθετα η κυβέρνηση φαίνεται να είναι έτοιμη να παραχωρήσει νέες άδειες για υδροδότηση από δημόσιες γεωτρήσεις, να εγκρίνει νέες επεκτάσεις των γηπέδων γκολφ και να αδειοδοτήση την επιχορηγημένη λειτουργία γηπέδου γκολφ μέσα στο κρατικό δάσος της Αγ. Νάπας. 

Το Kίνημα Oικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ως έγκλημα μεγατόνων την κυβερνητική πολιτική ανάπτυξης των οικισμών γκόλφ.


Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.