Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση σχέση με δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018, με τίτλο «Διαφορετική είναι η άποψη του Α. Βύρα για το project του Λιμανιού. Επένδυση στον τουρισμό…»




 ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ως Δήμαρχος Λάρνακας και σε σχέση με δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018, με τίτλο «Διαφορετική είναι η άποψη του Α. Βύρα για το project του Λιμανιού. Επένδυση στον τουρισμό…», επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

           1.     Η πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Λιμάνι Eilat, δεν έχει καμία σχέση με την εκτέλεση έργων γύρω από τους Υδρογονάνθρακες, καθότι στο συγκεκριμένο Λιμάνι δεν διενεργείται KAMIA εργασία, είτε ήπιας, είτε βαριάς μορφής, που να έχει σχέση με υδρογονάνθρακες όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο.

            2.     Κατά τη διάρκεια συναντήσεων μου με διάφορους επενδυτές, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, ποτέ δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια από μέρους τους για να μεταφέρουν την πρόθεση τους για μετατροπή του Λιμανιού Λάρνακας σε ενεργειακό, όπως αναφέρεται στο άρθρο. Τονίζω ότι, η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας έχει αναφερθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το Λιμάνι – Μαρίνα και έχουμε τη διαβεβαίωση τους, καθώς και τη πρόσθεση τους για υπογραφή γραπτής συμφωνίας σε περίπτωση που τους ανατεθεί το έργο, η πιο πάνω θέση θα γίνει απόλυτα σεβαστή και δεν θα προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα στη διαδικασία. 

           3.     Προφανώς για κάποιους που αρέσκονται σε θεωρίες συνομωσίας πρέπει να επαναλαμβάνω συνεχώς την πάγια θέση μου, όσον αφορά την χρήση του Λιμανιού ούτως ώστε να αποφεύγουν τις ανακρίβειες. Πάγια λοιπόν θέση δική μου, και του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά τις εργασίες για  την εξυπηρέτηση Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Υδρογονανθράκων και όπως αυτέςκαθορίστηκαν σε συνεδρίες, είναι ότι δεν θα διεξάγονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με υγρή λάσπη, χειρισμό εκρηκτικών και ραδιενεργών υλικών, χειρισμό αποβλήτων γεωτρήσεων, μονάδα παραγωγής υγρής λάσπης και γενικότερα οποιεσδήποτε παρεμφερείς και συναφείς δραστηριότητες με τις πιο πάνω, που θα καθιστούν το Λιμάνι Λάρνακας βιομηχανικό και ενεργειακό.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 26 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.