Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

«Για Ψάρι... πάμε Ζύγι».




Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δρώμενων της κοινότητας διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού, για το οποίο  θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε να γίνει θεσμός.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίησης σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού, καθώς και έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας να δίνουν πληροφορίες για μη βρώσιμα και δηλητηριώδη ψάρια.

Το Ζύγι, ένα χωριό με ιστορία και παράδοση στην αλιεία στοχεύει να προωθήσει και να προβάλει ακόμα περισσότερο αυτή την παράδοση.

Η εκδήλωση στοχεύει :
·         Να γνωρίσει ο κόσμος τους διάφορους τρόπους ψαρέματος
·         Να ενημερωθεί σχετικά με τα βλαβερά ψάρια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται
·         Να γνωρίσει και να βιώσει ο κόσμος δραστηριότητες των ψαράδων
·         Να γευθεί δημιουργικές συνταγές με ψάρι από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο       Χριστοδούλου
·         Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να περάσουν δημιουργικά ένα     απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους
·        να αναδείξει και προβάλει την οινογαστρονομική παράδοση και να προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και συναναστροφής

Παράλληλα θα γίνεται γευσιγνωσία ψαριού μέσα από παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές που θα ετοιμάζει επί τόπου ο σεφ.Το Μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα θα εμπλουτίσει μουσικά και τραγουδιστικά την εκδήλωση ενώ χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν Κυπριακούς και νησιώτικους χορούς.


Επιπλέον μικρά πλεούμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού για ονειρεμένες  βαρκάδες στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.