Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης Κοϊζας, στο Apopsi-La!!!



200 ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΟΛΙΣΤΑΣ!!! 

Από πολύ μικρός έλεγε όχι!!! σε ό,τι δεν του άρεσε. Κι αυτό τον χαρακτηρίζει.
Στην πρόταση, όμως, της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και στον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Αντώνη Κοϊζα, είπε ναι!!! Έτσι το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο: Τη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου όπου ο Σταμάτης  Κραουνάκης σε ρόλο ερμηνευτή, με τη συνοδεία 200 Κιθάρων, θ’ ανέβει στη σκηνή του Κηποθέατρου Λεμεσού, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, στις 21:00.
Με αφορμή την παραπάνω συναυλία, μιλήσαμε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Καθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου «200 ΚΙΘΑΡΕΣ» Αντώνη Κοϊζα για την ιστορική αυτή στιγμή γεμάτη τραγούδια και στιγμές!!!
Για την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, τη συμβολή και τις αξίες. Τα νοήματα και τους στόχους αυτής της σύμπραξης. Για το κοινό της Κύπρου και την αποδοχή του!!! 

Συνέντευξη: Στρατούλα Τραμουντάνη
Φωτογραφία: Γιώργος Γινάτης, Σώτος Κωνσταντίνου


APOPSI-LA: Κύριε Κοΐζα πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Η συνεργασία με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο, χαρισματικό Σταμάτη Κραουνάκη;



Α.Κ: Με τον Σταμάτη Κραουνάκη με συνδέει μια φιλία αρκετών χρόνων που προέκυψε μέσω προηγούμενων συνεργασιών, με παραγωγές  μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια και στο Φεστιβάλ Λάρνακας.

APOPSI-LA: Πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι μια τέτοια συνεργασία; Λόγω και του μουσικού εκτοπίσματος του Κραουνάκη.

Α.Κ: Η συνεργασία μας είναι πολύ αρμονική, γιατί παρόλο που το έργο της παραγωγής μιας συναυλίας είναι τεράστιο, λόγω της ιδιότητας μου ως Μουσικού- Καθηγητή κλασικής κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατανοώ πλήρως τις ανάγκες ενός μουσικού επί σκηνής. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και κατανόησης.

APOPSI-LA: Ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι είναι ένας θεατρικός τραγουδοποιός. Η σκηνική του παρουσία μπορεί να «συμβαδίσει» με 200 κιθάρες;







A.K.: Ο εξαίρετος φίλος κιθαρίστας Αντώνης Μυτακίδης, έχει αναλάβει την μεταγραφή των τραγουδιών του Σταμάτη Κραουνάκη για την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου και θα διευθύνει την ορχήστρα με τις 200 κιθάρες. Έχει πετύχει, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στην συναυλία, ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτό βοήθησε και ταυτόχρονα έδωσε ελευθερία έκφρασης και ερμηνείας στον Σταμάτη Κραουνάκη.

APOPSI-LA: Σε ποιο ρεπερτόριο θα κινηθεί η παράσταση;

Α.Κ: Στην παράσταση θα ακουστούν εξ’ ολοκλήρου συνθέσεις-τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, μέσα από μία επιλογή των σημαντικότερων επιτυχιών του. Μια ανατρεπτική  συναυλία όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη συνοδεία 200 Κιθαριστών στη σκηνή, τραγουδάει με μοναδικό τρόπο, αγαπημένα δικά του τραγούδια.


APOPSI-LA: Πριν ένα χρόνο, είχαμε τις 100 κιθάρες σε ανάλογη εκδήλωση, φέτος έγιναν 200. Να υποθέσουμε ότι στο εν λόγω εγχείρημα θα πειραματιστείτε και με περισσότερες;

Α.Κ: Ο αριθμός δεν είναι αυτοσκοπός. Η μεγάλη επιτυχία και η αγάπη του κόσμου στις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, ενίσχυσε την προσπάθεια που κάνουμε αυξάνοντας το ενδιαφέρον για συμμετοχή.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, είναι η συνένωση όλων των κιθαριστικών τμημάτων που έχουν συσταθεί  σε όλες τις πόλεις και αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο με παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ο σκοπός και ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό του προσδιορισμό, έχει να κάνει με την Κύπρο , με την νεολαία, με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας ως λαού!
Δίνει την ευκαιρία στους Κύπριους καλλιτέχνες να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. Ν’ αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα. Όλα αυτά δηλαδή, που είναι τόσο σημαντικά και ανεκτίμητα, συνάμα όμως  ικανά να υπερνικήσουν οποιαδήποτε εμπόδια.

APOPSI-LA: Έχετε κάνει σχέδια για συνεργασίες και με άλλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές στο μέλλον; Ποιες φωνές πιστεύετε ότι ταιριάζουν με τον ήχο που βγάζουν εκατό και πλέον… κιθάρες;

Α.Κ: Στα μελλοντικά σχέδια της Κιθαριστικής Ορχήστρας, είναι η συνεργασία με διάφορους συνθέτες και τραγουδιστές τόσο της έντεχνης όσο και της κλασικής μουσικής, που θα ανακοινωθούν στο σύντομο μέλλον.

APOPSI-LA: Στη συναυλία που θα δώσετε θα έχετε επί σκηνής και τους σολίστες: Γιώργο & Στέλιο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη και το Cyprus Guitar Trio. Έχετε 
συνεργαστεί και παλιότερα μαζί τους. Πως αποτιμάτε την συνεργασία αυτή;

Α.Κ: Η συνεργασία με τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες υπήρξε άψογη και άκρως βοηθητική για την Κιθαριστική Ορχήστρα. Ιδιαίτερα η συμπαράσταση και υποστήριξη του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιου Γκόλγκαρη, έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

APOPSI-LA: Η συναυλία θα μαγνητοσκοπεί; Υπάρχει πρόβλεψη για διανομή μέσω του διαδικτύου ή η καταγραφή της σε μορφή cd;

Α.Κ: Θα γίνει βιντεογράφηση της συναυλίας και θα καταβληθεί προσπάθεια καταγραφής της σε ψηφιακό δίσκο.

APOPSI-LA: Θα δώσετε κι άλλες παραστάσεις ή η παράσταση στην Λεμεσό θα είναι μία και μοναδική για φέτος;

Α.Κ: Θα γίνει μόνο μία συναυλία στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Τα κατάμεστα στάδια στις εμφανίσεις της κιθαριστικής ορχήστρας Κύπρου δείχνουν ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή σας την προσπάθεια!!! Πως το σχολιάζετε αυτό;

Α.Κ: Όντως οι συναυλίες της Κιθαριστικής Ορχήστρας χαρακτηρίζονται με μεγάλη επιτυχία και αυτό δείχνει την προτίμηση του κοινού σε καινοτόμες δραστηριότητες. Για πρώτη φορά το κοινό της Κύπρου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επί σκηνής ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Το ποιοτικό αποτέλεσμα είναι αυτό που ωθεί το κοινό στο ν’ αγκαλιάζει την ορχήστρα όπου παρουσιαστεί.

APOPSI-LA: Ως που μπορείτε να φτάσετε αυτό το ταξίδι σας με τις κιθάρες; Τι ονειρεύεστε, αλήθεια, μουσικά;

Α.Κ: Στόχος και ευχή είναι η παρουσίαση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου στο εξωτερικό. Πράγμα το οποίο ήδη συζητείται από συντελεστές που έχουν παρακολουθήσει το έργο μας και που η ποιότητα του αποτελέσματος μάς καθιστά εφάμιλλους με αυτό του εξωτερικού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.