Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Υγεία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Περιβάλλον βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο του Δημητρίου Γκόγκα!!!

Ωφείλουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Να αποδιώχνουμε το κακό και να επιζητούμε συνεχώς το καλό, την αλήθεια. Να γευόμαστε το πραγματικό και να μην εθελοτυφλούμε, να μην πετάμε στα σύννεφα. Μας αφήνει όμως ο καιρός;  ή η καθημερινότητά μας είναι ένας μεγάλος εφιάλτης και μακρά από αυτά που αναζητά ένας πραγματικός πολίτης;
Υγεία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Περιβάλλον βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρό μας καθώς ως πολίτες διαισθανόμαστε να μην υπηρετούμαστε από το κράτος.
Με αυτές τις σκέψεις ας προχωρήσουμε στις δέκα μικρές ιστορίες, έτσι όπως τις συνέλαβε ο… υστερικός φακός μου!!!

Γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας

Στο Νο 10 οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου. Αναφερόμαστε στους σπασμένους χαλασμένους κάδους απορριμμάτων που συναντά κανείς σε όλους τους δρόμους και μοιάζουν πλέον με αποσπάσματα από πίνακες του …Πικάσο. Κάδοι χωρίς χερούλια, κάδοι σπασμένοι, κάδοι χωρίς καλύμματα, κάδοι χωρίς ρόδες, κάδοι άπλυτοι ρυπαροί και άρρωστοι! Κάδοι που μας ντροπιάζουν. Κάδοι που θα πρέπει να μας κάνουν να προβληματιστούμε για το επίπεδό μας ως πολίτες. Διότι όταν τοποθετήθηκαν πλυμένοι όμορφοι και καθαροί, δεν φανταζότανε κανείς την θλιβερή κατάντια τους. Τι να σου κάνει και ο Δήμος! Πόσους πια να πλύνει, να συμμαζέψει, να ντύσει  και να τους παραδώσει εκ νέου στου πολίτες.

 Μία θέση πιο πάνω και στο Νο 9 μια ταμπέλα που σημείωσε ο φακός μου σε δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο. Η ταμπέλα με το STOP, κείτεται έρημη και εγκαταλειμμένη μέσα στο καταπράσινο χωράφι και ορίζει προφανώς την διέλευση ή όχι των μυρμηγκιών, των σκαθαριών και άλλων μικρών ζωυφίων. Και επειδή είναι δίπλα σε στάση λεωφορείου, να υποθέσουμε ότι ένας οδηγός δεν πρόσεξε, δεν είδε, δεν παρατήρησε τούτο το θέαμα. Αλλά και εμείς οι πολίτες βλέποντάς την σε αυτή τη θέση μάλλον υποθέσαμε ότι απλώς αποτελεί κακοτεχνία της Τροχονομίας! Και μη χειρότερα!






Στη θέση 8 και στην ίδια στάση που βρήκαμε την πεταμένη πινακίδα, βρίσκεται το θέαμα που παρατηρείται στην φωτογραφία. Αντί ενός καλυμμένου σκέπαστρου, μιας όμορφης στάσης που θα παραπέμπει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του, ανεχόμαστε την πρακτική ενός πολίτη (που ευτυχώς δηλαδή και το σκέφτηκε) να τοποθετήσει μία πλαστική καρέκλα ασφαλίζοντάς την με αλυσίδα, μην την πάρει και κανείς ως συλλεκτικό είδος, για τον έναν προφανώς και μοναδικό πολίτη που θα μετεξελιχθεί σε επιβάτη των συγκοινωνιών Λάρνακας. Φέρτε μας υπευθύνους να δώσουμε συγχαρητήρια, καθώς και το Νόμπελ ευρεσιτεχνίας.

Στο νο 7 οι νυχτοβάτες της Λάρνακας. Ξέρετε δα, όλοι εκείνοι που χωρίς λόγο και αιτία αντί να διαμαρτυρηθούν με τον πρέποντα τρόπο για ότι θεωρούν ότι είναι άδικο, δείχνουν την οργή τους επί παντός δημοσίου χώρου. Βάφουν τοίχους, αποθήκες, αγάλματα, κτίρια και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους, χωρίς να υπολογίσουν ότι και πάλι θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα φορολογηθούν για να αποκατασταθεί η ωραιότητά τους!!!Τουλάχιστον να ζωγράφιζαν και κάτι αξιόλογο να πεις στα «τσακίδια να πάει». Μα τέτοιο κακό γκράφιτι και να το επιδίωκαν, δεν θα το κατάφερναν!

Επόμενη Στάση οι αλυκές της πόλης και στο Νο 6 παρακαλώ! Η ομορφιά τους απαράμιλλη ειδικά όταν θυμίζουν λίμνες και φιλοξενούν τα πανέμορφα Φλαμίγκο. Στη φωτογραφία επιλέξαμε να μην συμπεριλάβουμε τις ακαθαρσίες που αφήνουν σε εμφανή σημεία όλοι εκείνοι οι καλοσυνάτοι περιπατητές με τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, που αφού σκάσουν από το φαγητό, πετάνε δεξιά και αριστερά τα αποφάγια, τις πλαστικές συσκευασίες και τα τενεκεδάκια των αναψυκτικών και περιμένουν πότε θα δεήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας να πάνε. Οι ανεύθυνοι αυτοί πολίτες είναι ανάμεσά μας, τους ξέρουμε και έχουμε μαζί τους πρόβλημα, καθώς ντρεπόμαστε και φοβόμαστε να τους παρατηρήσουμε! Απλώς θαυμάστε το τοπίο που επιλέξαμε να σας δείξουμε άνευ σκουπιδιών. Τα αφαιρέσαμε από την φωτογραφία καθώς δεν αντέχαμε τη θέα!

Νο 5. Θυμηθήκαμε και πάλι την περίφημη τουαλέτα σε μπαλκόνι κάποιου ορόφου σε πολυκατοικία της περιοχής Μακέντζυ. Γνωρίζουμε ότι έχει καταγγελθεί το γεγονός στα αρμόδια όργανα αλλά σίγουρα οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι. Η όλη κατασκευή συνοδεύεται από υπαίθρια μεγάλη σωλήνα αποχέτευσης, κοινή θέα σε όλους τους περαστικούς. Αναμένουμε σε λίγα χρόνια να αποτελέσει και σημείο αναφορά της περιοχής.

Νο 4. Αλήθεια πόσο καιρό έχουν να καθαριστούν τα συστήματα εξαερισμού αλλά και οι ανεμιστήρες στο παλιό νοσοκομείο της πόλης; Από τις φωτογραφίες που αναρτούμε μάλλον από την εποχή που κατασκευάστηκαν τα κτίρια. Βέβαια δικαιολογία υπάρχει, καθώς αναμένουμε την μετεγκατάσταση στο ολοκαίνουργιο που χτίζεται και τελειώνει μέσα στο χρόνο; Άντε τον επόμενο. Οπότε, μέχρι τότε, φάτε τη σκόνη μας είναι σας να λέει το παλαιό. Κάποιος δεν μπορεί θα το είδε το χάλι.


Νο 3. Κύριοι και κυρίες που αναρτήσατε εκείνη την ανακοίνωση στο νοσοκομείο για τη πρόσληψη ιατρών στην Ελβετία. Τουλάχιστον σβήστε τη λέξη : εσχος που κακοποιήθηκε όσον αφορά στην ορθογραφία και σβήστε την ή γράψτε την ορθά: αίσχος.



Στο νο 2 οι ταμπέλες που επισημαίνουν το Προσωρινό Σημείο Πρασίνου του Δήμου Λάρνακας. Κύριοι αν κάποιος δεν γνωρίζει νομίζει ότι ο χώρος που επισημαίνουν οι ταμπέλες είναι προσωρινά ένα σημείο πράσινου περιβάλλοντος που προορίζεται για κάτι ….άλλο. Οι ταμπέλλες πρέπει θα πρέπει να είναι ακριβείς και να ενημερώνουν τον πολίτη σχετικά. Το Προσωρινό σημείο Πρασίνου, λοιπόν, τη Πόλης μας είναι ένας χώρος που «…λειτουργεί για δωρεάν παραλαβή στερεών αποβλήτων, όπως κλαδέματα, ηλεκτρικές συσκευές, ξύλα, έπιπλα, σιδερικά και ανακυκλώσιμα υλικά (γυάλινα μπουκάλια, PMD και χαρτί).» Θα μπορούσατε να γράψετε «… χώρος περισυλλογής στερεών αποβλήτων». Τι πιο απλό!

Στο νο 1 η πρόταση της δημοσιογράφου Στρατούλας Τραμουντάνη για το Κοιμητήριο μικρών κατοικίδιων ζώων. Μαθαίνουμε ότι άρχισε και η συγκέντρωση υπογραφών για την υποστήριξη της πρότασης. Είθε να πραγματοποιηθεί. Είναι κάτι που και κέρδη θα επιφέρει στην Δημοτική Αρχή αλλά κυρίως θα αποτελέσει σταθμό στη σχέση του ανθρώπου με τα μικρά κατοικίδια ζώα. Ουσιαστικά στη σχέση αυτή θα κάνουμε ένα βήμα προς την πραγματική ολοκλήρωσή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.