Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Σε άθλια κατάσταση Κάδοι Απορριμμάτων στη Λάρνακα!!!

Δεν χρειάζεται ειδική αναφορά προκειμένου να διαπιστώσει και ο πιο απλός πολίτης, ότι η κατάσταση των κάδων απορριμμάτων, σε ορισμένα σημεία της Λάρνακας, βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Η λέξη άθλια, δεν θα χρησιμοποιηθεί καθώς θα ληφθεί ως ισοπεδωτική. Οι φωτογραφίες όμως αξίζουν όσο χίλιες λέξεις!!!
Αλήθεια ποιος δεν θα συμφωνήσει ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνονται, εκτός από την παλαιότητα, οι πολίτες οι οποίοι, στις πλείστες των περιπτώσεων, κακομεταχειρίζονται τους κάδους  και δεν τους χρησιμοποιούν ορθά;

Οι κάδοι είναι κάποιας χωρητικότητας και αφορούν στα σκουπίδια των νοικοκυριών. Μέσα όμως σε αυτούς πετιούνται και άλλα υλικά, όπως τζάμια, τούβλα, τάβλες, παράθυρα, υπολείμματα επικίνδυνων κατασκευών κτλ, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές φθορές στους κάδους. 

Έχει παρατηρηθεί βέβαια ότι και η αποκομιδή από τα συνεργεία, πολλές φορές, προκαλεί βλάβη και φθορά. Έτσι το θέαμα που αντικρίζουμε… δεν είναι πρέπον.

Κάδοι σπασμένοι, ρόδες που λείπουν, καπάκια χτυπημένα τσαλακωμένα που δεν κλείνουν, άπλυτοι κάδοι χωρίς την απαιτούμενη απολύμανση, κάδοι σε άσχετους χώρους που τους έχουν μεταφέρει οι πολίτες, κάδοι με επικίνδυνες εσοχές που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Οι φωτογραφίες και πάλι,  μιλούν από μόνες τους.


Οι κάδοι κοστίζουν. Οι τιμές τους στην αγορά ξεκινούν από 400 ευρώ έκαστος και φτάνουν στο μεγαλειώδες ποσό των 1000 ευρώ. (Η διαφορά οφείλεται στην ποιότητα του υλικού κατασκευής, τη λειτουργικότητα, την ανθεκτικότητα κ.α. ) Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η αντικατάστασή τους απαιτεί την έγκριση σημαντικού κονδυλίου και το βάρος αυτής της δαπάνης δεν θα το επωμισθεί κανένας άλλος παρά ο δημότης.

Άρα; Άρα τι; Παιδεία!!!
Δεν έχουμε παιδεία!!! Δεν έχουμε πολιτισμό!! Δεν έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση, δεν… έχουμε υπόθεση εις την κυπριακήν!!! 

Στρατούλα Τραμουντάνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.