Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, η παρουσίαση του Απολογισμού τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με προβολή βίντεο που ετοιμάστηκε  ειδικά για την βραδιά, στο οποίο παρουσιάστηκε το έργο της τριετίας καθώς και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί του Δήμου, τόσο σε έργα αλλά και σε ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια ο Δημάρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που έγιναν κατά την τελευταία τριετία αλλά και τον σχεδιασμό νέων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε και ανάλυσε στις ενέργειες που κατέβαλε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας καθώς και στις οργανωμένες και δυναμικές παρεμβάσεις προς το κράτος και τις Εταιρείες, για την επίτευξη της μετακίνησης, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της  Λάρνακας. Με την επίτευξη και επίλυση των δύο αυτών θεμάτων, περάν του ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές θέσεις εργασίας, θα αλλάξουν και την γενική όψη της πόλης, τόσο σε θέματα ασφάλειας και υγείας όσο και σε επίπεδα λειτουργικότητας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας καθώς και στη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI), δύο πραγματικά μεγάλες επενδύσεις τόσο για την πόλη και επαρχία Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο.

Αναφορά έγινε επίσης και στην πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι συγχρηματοδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία καθώς και στα έργα προς ωρίμανση που εμπίπτουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2020 – 2026.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αντιπλημμυρικά έργα και στην κατασκευή των αντλιοστασίων S8 και S9 τα οποία αναμένεται ότι θα επιλύσουν ριζικά το πρόβλημα των πλημμύρων από όμβρια ύδατα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης και η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις αρχές του επόμενου έτους καθώς τα προβλήματα που επιφέρουν καθυστέρηση στην ανάπλαση της ενορίας του Αγίου Ιωάννη, ήταν δυο από τα θέματα που συμπεριλήφθησαν, μεταξύ άλλων στον Απολογισμό της τριετίας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λάρνακας, αναφέρθηκε σε θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας καθώς και στην έντονη ιδιωτική πρωτοβουλία που υπάρχει για αναπτύξεις καθώς η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για νέους επενδυτές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία στην Δημοτικής Υπηρεσία. Συγκριμένα αναφέρθηκε στην έγκαιρη υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το οικονομικό νοικοκύρεμα καθώς και η αύξηση των εσόδων κατά 10% το 2018 σε σύγκριση με το 2016, καθαριότητας και ανάπτυξης πρασίνου,  η κοινωνική πολιτική, σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και δια βίου μάθησης, εθελοντισμού (αφού ο Δήμος διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών από όλες τις άλλες πόλεις), σε θέματα τουρισμού και συνεργασίας με άλλους φορείς και τμήματα  και τέλος στην ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του απολογισμού του έργου από τους Πρόεδρους 12 Δημοτικών Επιτροπών του Δήμου Λάρνακας.

Η συνεργασία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Δημοτική Υπηρεσία αποτελούν την βασική προϋπόθεση για να έχουμε μια πόλη που μας αξίζει, για εμάς τους ίδιους αλλά και για κάθε επισκέπτη.

Ο απολογισμός τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είναι διαθέσιμος σε έντυπη μορφή καθώς και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.