Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019.



Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και για τη συμμετοχή του στην Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου 2019), στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 201στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Το πρώτο βραβείο απένειμε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων κ. Χριστόδουλο Ιωάννου, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου, παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου και του Προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας κ. Χρύσανθος Φάκας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και κ. Μιχάλης Γιακουμής, ο Αν. Δημοτικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Λουκά και η Υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας κ. Μυρτώ Κατσούρη.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό OXYGONO, το Café Scientifique και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, πραγματοποίησε δύο σημαντικές ενημερωτικές δράσεις για τους πολίτες, οι οποίες προωθούσαν την θεματική «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί», με σημαντική ανταπόκριση από το κοινό.

Επίσης, στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, η Λεωφόρος Αθηνών, ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Λάρνακας, ήταν ανοικτή μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα λεωφορεία, αναδεικνύοντας έτσι τη σημαντικότητα της χρήσης των εναλλακτικών μέσων κινητικότητας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιήθηκαν το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.